Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Lemosta a zenekart a színpadról

Az egész vasárnapot a Zeneakadémián töltöttük. A barátom meg én. Mozart-zongoraversenyeket hallgattunk Keller András, a Concerto Budapest és Ránki Dezső tolmácsolásában. Hármat délelőtt, hármat este. Aztán megbeszéltük.

4 Tovább

Könnytelen sírás a zongorán

Fotó: Esther Haase

Nehéz nem szuperlatívuszokban beszélni Khatia Buniatishvili, Keller András és a Concerto Budapest szombati koncertjéről. Hatásra törekvő, de nem hatásvadás gesztusok jellemezték a hangversenyt.

0 Tovább

Akkor a legmozartibb, amikor Beethovent vezényel

Keller András vezényel, Jevgenyij Koroljov a zongoránál (fotó: Fejér Gábor /Zeneakadémia)

Jevgenyij Koroljov szikáran zongorázott, Keller András keze alatt a Concerto Budapest harsányan szólt. Maradt bennünk hiányérzet. Kritika.

0 Tovább

Beethoven találkozott Csipkerózsikával

fotók: Fejér Gábor / Zeneakadémia

Beethoven D-dúr hegedűversenye (Op. 61), Kurtág szösszenetei (Új üzenetek, Op. 34a), és Sosztakovics 5. d-moll szimfóniája (Op. 47) volt terítéken a Zeneakadémián. A hegedűverseny szólistája a világszám Isabelle Faust és az ő Csipkerózsikája, a Concerto Budapest élén pedig Keller András. A műsor két estén futott, mi a szombati előadáson jártunk.

0 Tovább

A halál a barátunk

Fotók: Zeneakadémia

Ahogy azt megszokhattuk tőle, Keller András megint úgy állította össze a programot, hogy a darabok egymásra rezonálva új konstellációba rendezzék az adott témáról, jelen esetben a halálról alkotott korábbi elképzeléseinket. Bach kantátáját (BWV 106) Richard Strauss op. 24-es Halál és megdicsőülése, majd Mozart Requiemje (K. 626) követte a péntek esti koncerten, a megújult Zeneakadémia nagytermében.

0 Tovább

Keller András megtörte a gonosz varázslatot

Brahms D-dúr hegedűversenyét (Op.77) és Sztravinszkij A tűzmadár című művét hallottuk péntek este a Művészetek Palotájában. A hegedűverseny szólistájának a híres orosz violinistát, Vadim Repint hívta meg Keller András, aki a Concerto Budapest élén mindkét darabot vibráló gondolatisággal és 1000 wattos izzással interpretálta.

2 Tovább

Mit keres Barber Adagiója egy Ligeti-lemezen?

A közelmúltban jelent meg az ECM Records kiadásában a Keller Kvartett legújabb lemeze. A korongon Ligeti György I. és II. vonósnégyese között nagyon oda nem illő darab, Samuel Barber szomorú slágere, az Adagio from String Quartet (op.11) ver hidat. Vagy inkább árkot ás?

0 Tovább

A minőség utat tör magának

Új koncertélet kezdődik. Hol? A Zeneakadémián. A hazai közönség Liszt Ferenc születésnapján, október 22-én ismét visszakapja fizikailag és szellemileg megújított zenei fellegvárát. Keller Andrással, a rezidens zenekarrá avanzsált Concerto Budapest zenei igazgatójával, a kamarazenei tanszék és műhely vezetőjével beszélgettünk.

0 Tovább

Kalapács a hangversenyen

Keller András

Ha van tematikájában jól felépített koncert, akkor a szerda esti a Müpában hatványozottan az volt. Mindez a Keller András vezetésével, többek között Gidon Kremer hegedűművész közreműködésével játszó Concerto Budapest érdeme. Kalapácsos rombolás, romokban heverő európai múlt, elhegedűtlenedés és dobverőkkel való gyógyítás.

0 Tovább

figaro

blogavatar

„A zene nem szentimentális szellemidézés, hanem aktív társadalom- és civilizációkritika.” Patricia Kopatchinskaja

Utolsó kommentek