Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Húszmilliárdból újul meg az Opera

20 milliárd forintból építenek európai infrastruktúrát a magyar Opera köré, olvassuk a Napi Gazdaság csütörtöki számában. Ahhoz, hogy a Magyar Állami Operaház művészi és technikai szinten is felkerülhessen az európai térképre, még több beruházásra, ehhez pedig állami támogatásra van szükség. Sőt, a jegyárak is emelkedni fognak, olvasható a főigazgatóval, Ókovács Szilveszterrel készített interjúban.

0 Tovább

Holokauszt-emlékkoncert az Operában

A holokauszt áldozatainak emlékére rendez koncertet január végén a Magyar Állami Operaház.

1 Tovább

Jiří Menzel tényleg nem gondol semmit

Fotó: Bielik István - Origo

Bár Jiří Menzel neve márkavédjegy a plakáton, úgy tűnik, mégsem a minőség garanciája. A Sörgyári capriccio, Az én kis falum, a Pacsirták cérnaszálon legendás rendezője először nyúlt az opera műfajához Magyarországon. Már csak arra a kérdésre kell választ találnom, minek. A zártkörű főpróbáról mégis feldobva jöttem ki, amihez Menzelnek nem sok köze van.

0 Tovább

Szorosabbra fűzte kapcsolatát a Zeneakadémia, az Opera és a Müpa

Háromoldalú intézményi keret-megállapodást írt alá a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem, a Magyar Állami Operaház és a Művészetek Palotája.

0 Tovább

Világhírű előadók a Strauss150 Fesztiválon

Richard Strauss hat operáját tűzi műsorra a Magyar Állami Operaház május 25. és június 11. között a német komponista születésének 150. évfordulója alkalmából.

0 Tovább

Megtartja a Falstaff-bemutatót szombaton az Operaház

Mindenképpen megtartja a Magyar Állami Operaház szombaton Verdi Falstaffjának bemutatóját, amelyet színes szabadtéri eseménysor előz meg kora délutántól - közölte a dalszínház csütörtökön arra reagálva, hogy az Operaházi Dolgozók Független Szakszervezete (ODFSZ) a szombati évadnyitóra sztrájkot hirdetett.

A közlemény idézi Ókovács Szilveszter főigazgatót, aki szerint felszálló ágban lévő intézménynek és a magyar operakultúrának is árt, aki az Operaház évadnyitányát akarja tönkretenni.

0 Tovább

Sztrájk az Operaházban

Sztrájkfelhívást tett közzé szombat estére, Verdi Falstaffjának bemutatójára az Operaházi Dolgozók Független Szakszervezete (ODFSZ). (Az Operaház azóta közleményt adott ki arról, hogy a bemutatót megtartja.)

0 Tovább

Rost Andrea betegen is sokkol

Fotók: Margitszigeti Szabadtéri Színpad

Arra számítottam, hogy a Margitszigeti Szabadtéri Színpadon populáris giccsparádét rittyentenek Puccini Pillangójából, amely természeténél fogva amúgy is pengeélen táncol a szentimentális könnyzacskópukkasztás és a lélekemelő katarzis között. Rost Andrea és Andrea Caré, illetve az Operaház zenekara Héja Domonkossal a karmesteri pulpituson azonban már az első tíz percben porig rombolt minden előítéletet.

1 Tovább

Halász Péter az Operaház új megbízott főzeneigazgatója

Halász Péter karmester váltja Héja Domonkost az Operaház megbízott főzeneigazgatói székében, Héja első vendégkarmesterként működik majd tovább. A főzeneigazgatói posztra hamarosan pályázatot írnak ki.

0 Tovább

Fényévekre landolunk a jó ízléstől

Jeffrey Thompson és Szutrély Katalin

Fotók: Operaház

Jó évjárat volt az 1733-as, már ami az operatermést illeti. Händel az Orlandóval, Pergolesi a La serva padronával, Rameau a Hippolyte et Aricie-val jelentkezik. Slágerdarabok, melyek - a historikusoknak hála - máig a barokk repertoár megbízható darabjainak bizonyulnak. Utóbbi tegnap este debütált az Operaházban Vashegyi György vezényletével, Káel Csaba rendezésében.

0 Tovább
«
12

figaro

blogavatar

„A zene nem szentimentális szellemidézés, hanem aktív társadalom- és civilizációkritika.” Patricia Kopatchinskaja

Utolsó kommentek