Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Ha így tud beszélni a test, feleslegesek a szavak

Zsadon Flóra (Potifárné) és Horváth M. Gergő (József)

fotók: Posztós János / Művészetek Palotája

A 2-es villamos Millenniumi megállójában egy kockaszemüveges zenekritikus azt üvölti a mobiljába, hogy Juronics Tamás koreográfiájától föláll a szőr a hátán. Szerinte a koreográfus meghamisította a sztorit, túl modernre vette a figurát, ráadásul a József-legendának semmi köze semmiféle megváltáshoz. Kocsis meg csak önmagát adta, de nem Strausst.

0 Tovább

Kocsis új világot teremtett

Fotó: Nemzeti Filharmonikusok

Volt régen a Decca lemezkiadónak a Legendary Performances sorozata nagy nevekkel (Reiner, Kleiber, Solti, Karajan) és máig ható, valóban ihletett előadásokkal. Kocsis Zoltán szombat esti Dvořák-interpretációja méltó lenne rá, hogy felvegyék a halhatatlanok sorába.

2 Tovább

Strauss pont olyan, mint Tarantino

Fotó: Művészetek Palotája-Pető Zsuzsa

Utolsó operájával Richard Strauss pontot tett a műfaj akkor 350 éves történetének végére. A Capriccio az opera keserédes, parodisztikus hattyúdala. Aki a hétfői bemutatóról lemaradt, csütörtökön (március 14.) még bepótolhatja. Kocsis Zoltán a Nemzeti Filharmonikusok élén egy tucat szuper énekessel igazi színházi élményben részesíti a közönséget. Emellett pár kérdésünkre is válaszolt.

1 Tovább

Aki életre keltette Csipkerózsikát

Tizenöt évesen megnyerte az augsburgi Leopold Mozart szólóhegedű-versenyt. A kamarazenélés ettől kezdve háttérbe szorult, nagy zenekarok szólistájaként eljátszhatta szinte az egész hegedűrepertoárt Mozarttól Mendelssohnon és Dvorakon át Alban Bergig. Kedd este a Művészetek Palotájában mi is meghallgathatjuk, hogyan játszik Csipkerózsikáján Isabelle Faust. A Nemzeti Filharmonikusokat Hamar Zsolt vezényli.

0 Tovább

figaro

blogavatar

„A zene nem szentimentális szellemidézés, hanem aktív társadalom- és civilizációkritika.” Patricia Kopatchinskaja

Utolsó kommentek