Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Pogány Requiem

A Budapesti Fesztiválzenekar és a MÜPA európai országokat bemutató fesztiválján elsőként a csehek kerültek rivaldafénybe. Fischer Iván Dvořák Requiemjét (Op.89) dirigálta az elmúlt két estén. A pénteki koncert margójára: tökéletes előadás, tökéletlen élmény.

0 Tovább

Cukros bácsik és cukros nénik rémuralma a Müpában

Hogy elkezdődött az influenza szezon, azt valószínűleg a tisztiorvosi szolgálatnál is érzékenyebb barométer jelzi: csontra kiürülnek a Müpa folyosóira kihelyezett cukorkakínálók. Jópofa, humán gesztusnak tűnik ez a kultúrpalota vezetésétől, mentolos cukorkával elejét venni a köhögőkoncertnek. Csakhogy a jelek szerint épp az ellenkezője történik, a köhögés kakofóniáját a celofán zizegése modulálja. A cukorbontogatás ijesztő méreteket öltött a koncertteremben.

6 Tovább

Verdi Requiemje segíthet legyőzni a halálfélelmet

Verdi Requiemje nem csak az egyházzene történetének egyik kiemelkedő állomása. Jóval több annál. Időtlen és műfajok fölötti, aktuális és húsbavágó, mert olyan kérdéseket feszeget, melyekkel mindannyiunknak minden nap szembe kell nézni. Verdi zenéje sokat segíthet abban, hogyan gondolkodjunk a halálról. A Figaro összegyűjtötte az öt legjobb előadást.

2 Tovább

figaro

blogavatar

„A zene nem szentimentális szellemidézés, hanem aktív társadalom- és civilizációkritika.” Patricia Kopatchinskaja

Utolsó kommentek