Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Így szól a zongorgona

Koncert keretében mutatják be Liszt Ferenc felújított öszvérhangszerét, egy harmónium és pianínó kombinációját szombat este a Régi Zeneakadémia Liszt Ferenc kamaratermében.

0 Tovább

Alice Orgonaországban

Az egyetlen hangszer, amely tényleg olyan, mint a nyúl ürege. Bele lehet mászni és az ember egy másik világban találja magát. Amikor megszólal, a tér válik rezonáló testévé, mi meg ott csücsülünk nyakig hangokban, szalaggal átkötve, mint egy születésnapi ajándék. Nem véletlen, hogy legnagyobb kortárs virtuóza, Jean Guillou az orgona lehetőségeinek és határainak bemutatásához Alice-t választja főhőséül. Mellette Fassang László orgonaművész részletesen elmagyarázza, hogyan él-működik ez a különleges jószág, majd vezetésével leszállunk az élőlény gyomrába a Művészetek Palotájában. Nézze meg videónkat!

0 Tovább

Így szólhatott az aquincumi orgona

Fából, bőrből, bronzból és rézből készült. Eredetileg négyszáz darabból állt, háromszáz ma is megvan belőle. Ötvenkét síp, négy regiszter, tizenhárom billentyű. Máig nem világos, vajon víz vagy levegő működtette. Az azonban tény, hogy 1800 éves, és egyedülálló lelet az egész világon. Hallgassa meg, hogyan szólhatott az aquincumi orgona!

0 Tovább

figaro

blogavatar

„A zene nem szentimentális szellemidézés, hanem aktív társadalom- és civilizációkritika.” Patricia Kopatchinskaja

Legfrissebb bejegyzések

Utolsó kommentek