Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

A túlélés érdekében

Sting szerint haldoklik a popzene, a komolyak szerint a klasszikus zene napjai vannak megszámlálva. A kiutat legtöbben a műfajok keverésében látják. Jól példázza ezt Sting pár éve megjelent Dowland-albuma. Újrahallgattuk.

4 Tovább

A kontratenor keresztapa

Tulajdonképpen neki köszönhetjük a kontratenor reneszánszot, minden falzettista az ő köpönyegéből bújt ki. Elsőként alapított korhű hangszereken játszó együttest és a világ első régizenei fesztiváljának is ő volt a motorja 1962-ben. Alfred Deller (1912-1979) idén lenne 100 éves. Manapság csak így emlegetik, az early music keresztapja.

0 Tovább

Aki utálta a közönségét

"Ő volt az egyetlen világhírű zongoravirtuóz, aki undorodott a közönségétől, és valóban és végérvényesen visszavonult ettől az undorító közönségtől. Nem volt szüksége rá. Megvette az erdei házat, berendezkedett a házában és tökéletesítette tudását. Haláláig ketten lakták ezt a házat Amerikában: ő és Bach." Thomas Bernhard A menthetetlen című regényéből való az idézet, amely ihletett, muzikális és filozofikus emléket állít a zongoravirtuóznak, aki idén lenne 80 éves.

0 Tovább

figaro

blogavatar

„A zene nem szentimentális szellemidézés, hanem aktív társadalom- és civilizációkritika.” Patricia Kopatchinskaja

Legfrissebb bejegyzések

Utolsó kommentek