Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Hiányzott az ujjongás a Magnificatból

Fotó: Posztós János / MÜPA

Nehéz helyzetben voltam a Bach-maratonon, miután kiszédelegtem a Várjon, Baráti, Perényi koncertről. A zsigerekig ható előadás után egyetlen porcikám sem kívánt újabb zenét, szerettem volna elvonulni, és dédelgetni azt az élményt még sokáig. De rohanni kellett a d-moll kettősversenyre (BWV 1043) meg a Magnificatra (BWV 243). Azért azt se bántam meg.

0 Tovább

Feláldozták a zenét

Amikor a Bach-maraton programjai közül szemezgettem, melyikre szeretnék elmenni, elsőként jelöltem be a Kuijken-fivérek koncertjét. Nikolaus Harnoncourt és Frans Bruggen mellett ők a historikus játékmód legnagyobb úttörői. Annak idején számos lemezt meghallgattam velük, karmesterként nagyra tartottam Sigiswald Kuijkent, bár az is igaz, hogy aztán mindig inkább Harnoncourt vagy Gardiner előadásai mellett döntöttem. De még így is óriási várakozás volt bennem. A csalódás mértékére viszont nem találok jelzőt.Kritika.

0 Tovább

Bach a főszereplője a zenei maratonnak

Csajkovszkij, Dvořák, Beethoven, Schubert, Mozart és Bartók után végre Bach a zenei maraton főszereplője. Február 2-án, vasárnap Johann Sebastian Bach zenéi szólnak reggeltől estig a Művészetek Palotájában, zeneiskolai növendékek és profi muzsikusok előadásában. Várjon Dénes, Baráti Kristóf és Perényi Miklós mellett többek között itt lesznek a historikus játékmód nagy mesterei, a Kuijken-fivérek, és természetesen a projekt szellemi atyja, Fischer Iván is fellép a Budapesti Fesztiválzenekarral.

0 Tovább

figaro

blogavatar

„A zene nem szentimentális szellemidézés, hanem aktív társadalom- és civilizációkritika.” Patricia Kopatchinskaja

Utolsó kommentek