Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Vigyázat, kobold a színpadon!

Eötvös Péter és Patricia Kopatchinskaja

Egy kobold a színpadon, mezítláb. Érzi a föld energiáit, és most már mi is. Irtózik a szép hangoktól, a reszelősek és a csikorgók a barátai. A barátokat Eötvös Péter szerezte neki. Pontosabban nem neki, hanem a japán Midori Gotónak. Először ő csalogatta elő hegedűjéből ezeket a nem mindennapi hangokat 2013-ban, a Los Angeles-i ősbemutatón. De most csak Patricia Kopatchinskaja számít.

0 Tovább

A zene a civilizáció kritikája

A Moldáviában (vagy Moldovában) született 36 éves hegedűművész Bécsben tanult, Bernben van az otthona, és lengyel-görög-zsidó gyökerekkel rendelkezik - ennél európaibb már nem is lehetne. Patricia Kopatchinskaja azt mondja, Európa olyan, mint egy hatalmas szőnyeg, sokféle színnel és motívummal teleszőve, amelyek az idők során, sok-sok viszontagság és nehézség árán egymáshoz idomultak.

0 Tovább

Gramophone-díjat kapott Kocsis Zoltán és Kelemen Barnabás közös Bartók-lemeze

Minap kihirdették az angol Gramophone klasszikus zenei magazin 2013-as díjazottjait. Az elmúlt 12 hónapban megjelent, több mint 800 klasszikus zenei felvétel közül hatvanhatot válogattak ki, amelyekből aztán a nemzetközileg is elismert zsűri választotta ki a győzteseket.

0 Tovább

figaro

blogavatar

„A zene nem szentimentális szellemidézés, hanem aktív társadalom- és civilizációkritika.” Patricia Kopatchinskaja

Utolsó kommentek