Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Rolando Villazón sörözne Mozarttal

Augusztusban jelenik meg a Deutsche Grammophon, Rolando Villazón és a fiatal kanadai dirigens, Yannick Nézet-Séguin 2020-ig tartó közös vállalkozásának második darabja, a Cosi fan tutte. Tavaly a Don Giovannival indították útjára a sorozatot, amelyben Mozart hét utolsó operáját rögzítik a Baden-Baden-i Ünnepi Játékokon.

2 Tovább

Új generáció dirigál

Mindegyikük bőven 40 év alatt, de már akkora karrierrel a háta mögött, mint egy felhőkarcoló. Észrevétlenül nőttek fel a nagyok árnyékában és most kiléptek a rivaldafénybe. A music.cbc.ca szerint új karmester generáció született. Öt gyorsportré az öt legfiatalabb sztárról, akik a varázspálcát nem Ollivandernél vásárolták.

5 Tovább

Don Giovanni újratöltve

Ha egyszer megversenyeztetnénk az operákat, melyikből készült a legtöbb felvétel, Mozart Don Giovannija valószínűleg benne lenne az első háromban. 1934 és 2012 között közel kétszázszor rögzítették. A 60-as évek derekán évente hét felvétel is piacra került. Az utóbbi időben óvatosabbak a lemezkiadók. Olyannyira, hogy a legnevesebb, a Deutsche Grammophon 15 éve nem jelentetett meg az operából teljes verziót. Most megtört a jég. Itt a vadiúj felvétel.

3 Tovább

figaro

blogavatar

„A zene nem szentimentális szellemidézés, hanem aktív társadalom- és civilizációkritika.” Patricia Kopatchinskaja

Legfrissebb bejegyzések

Utolsó kommentek