Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Ez állati ütős lesz

A budapesti Amadinda és a tajvani Ju Percussion Group több magyarországi bemutatót ígérő estje megidézi a Távol-Keletet, a Kolumbusz előtti Dél-Amerikát és egy orosz falusi lakodalmat. Mindezek előtt pedig megszólal egy futurista-kubista filmzene a Müpában.

0 Tovább

Lehet úgy élvezni Ligetit, mint Mozartot?

Fotók: Posztós János

Rácz Zoltán, az Amadinda ütősegyüttes frontembere, az est házigazdája, karmestere a maga lelkes stílusában berobog a színpadra, és elmeséli a Ligeti teljes életművét feldolgozó előadássorozat kilencévnyi kulisszatitkait. A 2006-ban indított koncertciklus ezzel az estével a végéhez ért. Soha ennél jobb befejezést.

0 Tovább

Ez garantáltan fájni fog

Május 7-én befejeződik a Művészetek Palotája egyik legjelentősebb, 2006-ban indított koncertciklusa, amely az elmúlt évek során Ligeti György, a 20. század világszerte elismert magyar zeneszerzőjének életművét mutatta be.

0 Tovább

Már a húszévesek is értik Steve Reichet

Miért nem lenne ma Steve Reich nélkül a zene olyan, amilyen? Reich személyesen is jelen lesz az újranyíló Zeneakadémia november 12-i koncertjén, ahol három műve szólal meg a zeneművészeti egyetem hallgatóinak közreműködésével. "Úgy tudta megőrizni stiláris jegyeinek legfontosabb alkotóelemeit, hogy nem vált dogmává nála a minimalizmus" - mondja Rácz Zoltán, a világhírű Amadinda ütőegyüttes vezetője, amely talán a legtöbbet tett azért, hogy a kortárs zeneszerző nyelvét már a negyedik generáció is folyékonyan beszélje.

0 Tovább

Az alkotmány csak egy papír

A miniszterek: Matthias Raupach és Gerhard Karzel (Fotók: Művészetek Palotája)

Ligeti György (1923-2006) idén lenne 90 éves. A Művészetek Palotájában a minap Le grand macabre című operájának koncertszerű bemutatójával emlékeztek az egyik legnagyobb hatású zeneszerzőnkre. A Müpa és a Neue Oper Wien közös produkciója fergeteges tapsvihart aratott. Végre felnőttünk a kortárs zenéhez.

0 Tovább

figaro

blogavatar

„A zene nem szentimentális szellemidézés, hanem aktív társadalom- és civilizációkritika.” Patricia Kopatchinskaja

Utolsó kommentek