Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Nézőkért versengenek a budapesti koncerttermek?

Minden intézménynek ki kell alakítania a maga markáns, önálló arculatát - hangsúlyozták a fővárosi zenei intézmények vezetői azon a nyilvános beszélgetésen, amelyet szerda délután rendezett a Magyar Zenei Tanács a Rózsavölgyi Szalonban Új helyszínek - új lehetőségek - új feladatok címmel. A résztvevők nem a versengés, hanem a párbeszéd fontosságát hangsúlyozták.

0 Tovább

Nagy generáció születik

A 2013-as zeneszerzőverseny sajtótájékoztatója

Az Új Zenei Fórum harmadik alkalommal rendezte meg hazai és határon túli, negyven év alatti fiatalok számára a zeneszerzőversenyt. A Budapest Music Center és a Művészetek Palotája közös projektjének célja, hogy a kortárs zene valóban a mi nyelvünkké váljon, hogy a zenén keresztül a jelen világról megfogalmazott gondolatok itthon is értő fülekre találjanak.

0 Tovább

Félek a magyar operától

Fotó: Hajdú D. András [origo]

A közelmúltban megnyílt Budapest Music Centernek óriási szerepe van abban, hogy legjelentősebb kortárs zeneszerzőnk, Eötvös Péter egyre több időt tölt idehaza, kortárs zenei alapítványa ugyanis az új zenei központ falai között talált otthonra. A műhely teljes gőzzel beindult, karmesterek, zeneszerzők, operaénekesek, fiatal művészek adják egymásnak a kilincset.

Eötvös Péter Angyalok Amerikában workshopján mi is ott lábatlankodtunk, és sikerült Eötvössel pár szót váltanunk. Szerinte Magyarországon tátongó lyukak vannak a repertoárban, nyugaton nincs kijátszva egymás ellen a kortárs és a klasszikus, itthon pedig nem szabadna megállni Wagnernél, ha a zene nyelvén szeretnénk tudni.

0 Tovább

Tavaszi szél zenét áraszt

Noha a meteorológiai tavasz már szerdán beköszöntött, a tél még visszaharap. Lehet hófúvás, jég, mínuszok. De a Budapesti Tavaszi Fesztivál ma akkor is elkezdődik, ha piros hó esik. Figaro néhány számára kedves programot ajánl a nagyérdemű figyelmébe.

0 Tovább

figaro

blogavatar

„A zene nem szentimentális szellemidézés, hanem aktív társadalom- és civilizációkritika.” Patricia Kopatchinskaja

Utolsó kommentek