Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Feledékeny ország vagyunk

"Feledékeny ország vagyunk" - nyilatkozta Batta András, a Zeneakadémia volt rektora, jelenlegi komolyzenei kormánybiztos a május 11-i holokauszt-emlékkoncert kapcsán, amelynek a Zeneakadémia ad otthont. "Nem jut eszünkbe magunktól, hogy életben tartsuk a 20. századi magyar zenei vonalat. Pedig sorolhatnám a neveket, kiket kellene újra és újra elővenni: Veres Sándor, Maros Rudolf, Durkó Zoltán, Kadosa Pál, Weiner László.

0 Tovább

Így néz ki az új Zeneakadémia belülről

"Ha valakit meg akarunk győzni arról, hogy Magyarország zenei nagyhatalom, azt hívjuk meg a Zeneakadémiára" - mondta Balog Zoltán, az Emberi Erőforrások Minisztériumának minisztere, aki Batta András rektorral együtt ma körbevezette a sajtó munkatársait a kívül-belül felújított nagy múltú épületben. 

Az október 22-én, Liszt Ferenc születésnapján megnyíló Zeneakadémiát több mint 13 milliárd forintból, Európai Uniós és állami támogatásból rekonstruálták. Nem csak a szecessziós zenepalota született újjá, hanem a felsőoktatási intézmény szerepköre is tágult, a Zeneakadémia koncertközponttá avanzsált. Nézze meg videónkat!

0 Tovább

Igenis nagyobb lesz a torta

Fotók: Hajdú D. András (Origo)

Batta András zenetörténészt, a Zeneakadémia rektorát, a felújítási projekt menedzserét a minap komolyzenei kormánybiztossá nevezték ki. Miért vált hirtelen fontossá a kormány számára a komolyzenei élet? Kell-e félnie a többi zenei intézménynek a központosítástól?

0 Tovább

figaro

blogavatar

„A zene nem szentimentális szellemidézés, hanem aktív társadalom- és civilizációkritika.” Patricia Kopatchinskaja

Utolsó kommentek