Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Megtalálták Amerika hangját

Pontosan 400 évvel azután, hogy Kolumbusz tévedésből felfedezte Amerikát, a New York-i Nemzeti Zenei Konzervatórium alapítója, Jeannette Thurber a cseh zeneszerzőt, Dvořákot kéri fel, hogy találja meg Amerika hangját, legyen a zene Kolumbusza. Most, 121 évvel később a Deutsche Grammophon digitálisan felújított változatban jelenteti meg a legjobbnak ítélt Újvilág-szimfónia előadást, melyet Rafael Kubelik vezényelt 1972-ben a Berlini Filharmonikusok élén.

0 Tovább

Játszd újra, Max!

A még talpon álló komolyzenei lemezkiadók menedzserei sok álmatlan éjszakát tölthetnek olyan projektek kiagyalásával, melyeknek nem titkolt célja, hogy a nagy klasszikusokba friss vért pumpáljanak.

A remake szelleme járta be Európát, és megkísértette az egyik legnevesebb kiadót. A Deutsche Grammophon "Recomposed" sorozatában az elektronikus műfaj nagyjai a maguk technós módján interpretálnak klasszikus műveket. Az eddigi albumok régi Deutsche Grammophon-felvételekre bazíroztak, Carl Craig és Moritz von Oswald például Karajan Ravel- és Muszorgszkij-felvételeiből keverte ki a maga klasszikus technóját.

A sorozat legújabb darabja nem régi interpretáció elektronikus újragondolása, hanem eredeti felvétel: a Max Richter által modernizált Vivaldi Négy évszakot a Berlini Konzerthaus kamarazenekara játssza, vezényel André de Ridder, a hegedűszólót Daniel Hope abszolválja.

0 Tovább

figaro

blogavatar

„A zene nem szentimentális szellemidézés, hanem aktív társadalom- és civilizációkritika.” Patricia Kopatchinskaja

Legfrissebb bejegyzések

Utolsó kommentek