Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Akinek Putyin a barátja

Valerij Gergijev és Putyin

Valerij Gergijev, orosz sztárkarmester és az általa felfedezett, azóta világhírűvé vált Anna Netrebko közös fellépésre készülnek Szocsiban, a téli olimpiai játékok záróünnepségén. Az eseményre február 23-án kerül sor, amelyen Netrebko egy ezertagú gyerekkórussal énekel együtt, Gergijev vezényletével. A műsorban operaáriák nem, csak hazafias dalok szerepelnek.

0 Tovább

Gidon Kremer Putyin-ellenes koncertet szervez

Gidon Kremer, világhírű lett hegedűművész Oroszországnak, szeretettel címmel tervez koncertet, amellyel az orosz politikai viszonyok visszásságaira, Putyin elnök antidemokratikus intézkedéseire kívánja felhívni a figyelmet.

1 Tovább

Kalapács a hangversenyen

Keller András

Ha van tematikájában jól felépített koncert, akkor a szerda esti a Müpában hatványozottan az volt. Mindez a Keller András vezetésével, többek között Gidon Kremer hegedűművész közreműködésével játszó Concerto Budapest érdeme. Kalapácsos rombolás, romokban heverő európai múlt, elhegedűtlenedés és dobverőkkel való gyógyítás.

0 Tovább

Gidon Kremer nem szórakoztatni akar

Gidon Kremer gyakran koncertezik kevésbé ismert szerzők műveivel. Nem hiszi, hogy a crossoverrel lehetne bővíteni a komolyzene-kedvelők táborát. Azt mondja, a tehetséget nem szabad feláldozni a sikerért, bármennyire is ezt várja a művészektől a komolyzenei piac. Május 8-án a Müpában lép fel a Concerto Budapest zenekarral, a dirigens Keller András lesz.

0 Tovább

figaro

blogavatar

„A zene nem szentimentális szellemidézés, hanem aktív társadalom- és civilizációkritika.” Patricia Kopatchinskaja

Utolsó kommentek