Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Jonas Kaufmanné a legjobb szólólemez

Jonas Kaufmann

Az 1977 óta minden évben odaítélt Gramophone-díjak az elmúlt 12 hónap komolyzenei lemeztermésének legjobbjait, illetve a kiemelkedő egyéni teljesítményeket ismeri el számos kategóriában.

0 Tovább

Dalnokverseny a 21. században

Manapság két német énekes a világ legkeresettebb Wagner-hőstenorja: Jonas Kaufmann és Klaus Florian Vogt. A 200 éves jubileum apropóján mindketten előrukkolnak egy-egy Wagner-szólóalbummal, adta hírül a klassikakzente. Vogt lemeze már kapható, Kaufmanné a napokban jön ki. Mindkét énekes a nem túl bonyolult Wagner címet adta lemezének, és akadnak átfedések is a választott áriák között.

1 Tovább

A lélek intim naplója

A tíz legjobb Téli utazás. Úgy hangzik, mintha wellness ajánlatokat gyűjtöttem volna össze. De ehhez nem kell sífelszerelés, mégis cidrizik test és lélek rendesen. A végén garantáltan nem vár se jakuzzi, se masszázs, se szauna. Ez összetör, meggyötör, kicsinál. Mert Schubert Winterreise (Téli utazás) dalciklusa olyan. És minél érzékenyebb az előadó, annál inkább. Íme, a tíz legjobb. Csak erős idegzetűeknek.

4 Tovább

Carmen mellényúlt

Vajon miért vállalnak manapság amúgy kiváló énekesek alkatuktól teljesen idegen szerepet? Milyen Carment énekelni, amikor a férjed vezényel? Ezekre a kérdésekre valószínűleg Magdalena Kožena cseh mezzoszoprán tudja az adekvát választ. Ő énekli azon a még frissnek mondható felvételen a címszerepet, amit hűséges társa, Sir Simon Rattle olyan vehemensen dirigál. Ami a magánéletben olyan jól működik, a színpadon nem feltétlenül válik az előadás előnyére.

1 Tovább

figaro

blogavatar

„A zene nem szentimentális szellemidézés, hanem aktív társadalom- és civilizációkritika.” Patricia Kopatchinskaja

Utolsó kommentek