Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Jobban szól, mint az Opera

Fotó: MTI / Máthé Zoltán

Korábban úgy volt, hogy ledózerolják az Erkel Színházat, most mégis inkább rekonstruálják. Az újjáépítés mellett szóló érvek között valószínűleg szerepet játszott az is, hogy Magyarország legnagyobb számú nézőt befogadó színházának az Operaházénál is jobb az akusztikája. Az [origo] Váradi Zita operaénekessel és Kovács János karmesterrel a próbaüzem előtt álló és pénteken nyitó Erkel Színházat körbejárva idézte fel az intézmény múltját és tervezgette a jövőjét. Bulgakov szerint "másodrendű frissességű áru pedig nincsen".

4 Tovább

Az operát lezüllesztették

A Magyar Állami Operaház első karmestere szerint az opera nem luxus, sokkal inkább létszükséglet, és bár pacifistának tartja magát, mégis sokszor kénytelen ordítozni. Képes-e egy zenekar karmester nélkül játszani? Hogyan szúrta magát homlokon Solti György? Mit tegyen a tériszonyos karmester a pulpituson? Interjú Kovács Jánossal.

0 Tovább

Szeress, sohse kérdezz

Kedd este a Müpában az évadnyitó koncertet Kocsis Zoltán betegsége miatt Kovács János, a Magyar Állami Operaház első karmestere dirigálta. Beugrása frenetikusra sikeredett, Debussy Egy faun délutánja, illetve A tenger című "szimfóniája" után Bartók Kékszakállúját úgy szólaltatta meg, ahogy én még nem hallottam soha.

0 Tovább

figaro

blogavatar

„A zene nem szentimentális szellemidézés, hanem aktív társadalom- és civilizációkritika.” Patricia Kopatchinskaja

Legfrissebb bejegyzések

Utolsó kommentek