Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Nincs ember a világon, aki úgy tudna zongorázni, mint Martha Argerich

Mindketten világhírűek, mindketten csodagyerekként kezdték, mindketten ugyanabban a városban születtek. Ennek ellenére Daniel Barenboim és Martha Argerich még soha nem adott közös koncertet a Buenos Aires-i Teatro Colónban. Végre ennek is elérkezett az ideje.

1 Tovább

Mi lenne a művészettel rémes szülők nélkül?

A filmtörténet egyik legőrültebb és legszomorúbb muzsikusportréja a Bloody Daughter című dokumentumfilm, amelyben Stéphanie, Martha Argerich lánya, zavarba ejtő intimitással mutatja meg a zseniális zongorista hétköznapjait, gyerekeihez, volt férjeihez, művészetéhez való viszonyát. Illetve azt, hogyan tette pokollá a családja életét. A zenetörténet tele van hasonló sztorikkal, és az sem ritkaság, hogy a művészi tehetség és átlagon felüli teljesítmény nehéz gyerekkor következménye.

0 Tovább

Akinek Putyin a barátja

Valerij Gergijev és Putyin

Valerij Gergijev, orosz sztárkarmester és az általa felfedezett, azóta világhírűvé vált Anna Netrebko közös fellépésre készülnek Szocsiban, a téli olimpiai játékok záróünnepségén. Az eseményre február 23-án kerül sor, amelyen Netrebko egy ezertagú gyerekkórussal énekel együtt, Gergijev vezényletével. A műsorban operaáriák nem, csak hazafias dalok szerepelnek.

0 Tovább

A tíz legjobb női zongorista

Amikor legutóbb az ausztráliai Limelight válogatásában bemutattuk a tíz legjobb zongoristát, kiderült, nincs közöttük egyetlen nő sem. Akkor megígértük, hogy összeszedjük a tíz legjobb női pianistát. Ezúttal a Figaro szubjektív listáját olvashatják. Csak a kortárs előadókra fókuszáltunk.

1 Tovább

figaro

blogavatar

„A zene nem szentimentális szellemidézés, hanem aktív társadalom- és civilizációkritika.” Patricia Kopatchinskaja

Utolsó kommentek