Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Csak sikerült túlénekelnie a köhögőkórust

Thomas Adés és Ian Bostridge / Fotók: Tuba Zoltán

Polgár László annak idején azt mondta Schubert Téli utazásáról, hogy "a legpesszimistább ciklus, amit a zeneirodalomban valaha megírtak. Nehézsége a mélység feltárása. Nagy ambitusokat, azaz széles hangterjedelmet jár be, nagy érzelmi skálán mozog, és mivel nem igazán optimista kicsengésű, nagyon nehéz előadni."

Azt nem mondom, hogy Ian Bostridge rácáfolt minderre tegnapelőtti koncertjén a Zeneakadémián, de hallhatóan nem okozott neki gondot a mélység feltárása.

1 Tovább

Jonas Kaufmanné a legjobb szólólemez

Jonas Kaufmann

Az 1977 óta minden évben odaítélt Gramophone-díjak az elmúlt 12 hónap komolyzenei lemeztermésének legjobbjait, illetve a kiemelkedő egyéni teljesítményeket ismeri el számos kategóriában.

0 Tovább

A lélek intim naplója

A tíz legjobb Téli utazás. Úgy hangzik, mintha wellness ajánlatokat gyűjtöttem volna össze. De ehhez nem kell sífelszerelés, mégis cidrizik test és lélek rendesen. A végén garantáltan nem vár se jakuzzi, se masszázs, se szauna. Ez összetör, meggyötör, kicsinál. Mert Schubert Winterreise (Téli utazás) dalciklusa olyan. És minél érzékenyebb az előadó, annál inkább. Íme, a tíz legjobb. Csak erős idegzetűeknek.

4 Tovább

figaro

blogavatar

„A zene nem szentimentális szellemidézés, hanem aktív társadalom- és civilizációkritika.” Patricia Kopatchinskaja

Utolsó kommentek