Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

A japán kontratenor lenyomja az orrhangorgiát

Mera Josikazu japán kontratenor 1971-ben született. Hangterjedelme három és fél oktáv. Klasszikus és tradicionális japán zene mellett számtalan műfajban megmutatta magát. Gyerekkorában popénekesnek készült, de később Bach muzsikája elcsábította.

2 Tovább

A kontratenor keresztapa

Tulajdonképpen neki köszönhetjük a kontratenor reneszánszot, minden falzettista az ő köpönyegéből bújt ki. Elsőként alapított korhű hangszereken játszó együttest és a világ első régizenei fesztiváljának is ő volt a motorja 1962-ben. Alfred Deller (1912-1979) idén lenne 100 éves. Manapság csak így emlegetik, az early music keresztapja.

0 Tovább

A kontratenor nem nőimitátor

Már csak egy hét, és október 2-án megjelenik Leonardo Vinci (1690-1730) Artaserse című operájának legfrissebb felvétele. A barokk opera rajongóinak legnagyobb örömére két híres kontratenorral a főbb szerepekben.

Philippe Jaroussky és Max Emanuel Cencic nevével ma valószínűleg bármit el lehetne adni. Tavaly év végén megjelent duett lemezük nagy sikernek bizonyult, ezt lovagolja most meg az "álompáros" egy egész estés operában.

4 Tovább

figaro

blogavatar

„A zene nem szentimentális szellemidézés, hanem aktív társadalom- és civilizációkritika.” Patricia Kopatchinskaja

Utolsó kommentek