Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

A régi meghal, vége, ilyen az élet

Tizennégy éves korában valaki azt mondta Steve Reichnek, hogy van egy szoba a házban, amit még nem látott. A zenei minimalizmus megteremtője később sem vacakolt Schönberggel és azóta is abban a szobában lakik. Szerinte az angolszász világ zenéje a jelen és 21. század zenéje.

Steve Reich Budapesten járt, a Zeneakadémián Rácz Zoltán és tanítványai adták elő legfontosabb műveit (kritikánk az estről erre olvasható). A Figaro a próbán forgatott és készített vele interjút. Nézze meg videónkat!

2 Tovább

Strauss pont olyan, mint Tarantino

Fotó: Művészetek Palotája-Pető Zsuzsa

Utolsó operájával Richard Strauss pontot tett a műfaj akkor 350 éves történetének végére. A Capriccio az opera keserédes, parodisztikus hattyúdala. Aki a hétfői bemutatóról lemaradt, csütörtökön (március 14.) még bepótolhatja. Kocsis Zoltán a Nemzeti Filharmonikusok élén egy tucat szuper énekessel igazi színházi élményben részesíti a közönséget. Emellett pár kérdésünkre is válaszolt.

1 Tovább

Még sehol, senki nem látta ezt a Wagnert

Nagy várakozás előzi meg Wagner A bolygó hollandi című operájának január 19-i, szombati bemutatóját. A darab nemzetközi koprodukcióban készült, Szikora János állította színpadra, a Wagner-specialistaként ismert Ralf Weikert dirigálja, a címszerepet az első előadásokon a hősbariton Thomas Gazheli énekli, a női főszerepben pedig Lukács Gyöngyi debütál. A főpróbán videóztunk.

0 Tovább

figaro

blogavatar

„A zene nem szentimentális szellemidézés, hanem aktív társadalom- és civilizációkritika.” Patricia Kopatchinskaja

Utolsó kommentek