Június 25-én, holnap este lép fel a New London Consort a budapesti Szent István Bazilikában.

A New London Consort a brit főváros legrangosabb és legismertebb reneszánsz és barokk zenét játszó együttese napjainkban. Több mint 40 CD-vel a háta mögött a világ legjelentősebb historikus fesztiváljainak és a BBC adóknak rendszeres közreműködője. Purcell és Handel operáinak színpadra állításával jelentős nemzetközi sikereket ért el. Tíz éven át a londoni Southbank, majd 2013-tól a Manchester’s Bridgewater Hall rezidens együttese.

A programok összeállításánál remekül ötvöződik a korhű előadásmód a szórakoztatással. Repertoárjukon Bach és Vivaldi művein kívül előtérbe helyezik Monteverdi és Biber műveinek bemutatását is.

Henry Purcell életművében a szakrális témájú kompozíciók többnyire az egyházi ünnepek és a különböző udvari ünnepségek megrendelésére születtek. Az Anna hercegnő, II. Jakab, Mária királynő és III. Vilmos számára íródott himnuszok, üdvözlő ódák és angol nyelvű motetták a birodalom barokk fénykorát idézik. A hangszerkíséretes többszólamú vokális kompozíciók mellett a műsorban elhangzik egy trombita szonáta is.