Június 7-én vasárnap különleges eseményen várja a Millenáris Parkba a zenebarát családokat a New York Times által a világ legjobb zenekarának nevezett Budapesti Fesztiválzenekar. A szervezők a család minden tagjának izgalmas programokat kínálnak: lesz Hangszerkóstoló, Kakaókoncert, Aki igent mond címmel ifjúsági opera, de zenehallgató sarok és film-workshop is szerepel a kínálatban.

 

A Budapesti Fesztiválzenekar a világ legrangosabb koncerttermeiben lép fel rendszeresen, de minden évben alkalmat kerít arra is, hogy kedvcsináló eseményeken adja át a muzsikát azoknak, akik bár nyitottak a komolyzenére, ritkábban jutnak el koncertekre, mint szeretnének.

Íme a Millenárison megrendezett családi piknik részletes programja:

10.00 A rendezvény megnyitása
10.00 Forogj a BFZ-vel – Film-workshop középiskolásoknak
10.30 Hangszerkóstoló
11.00 Kurt Weill-Bertolt Brecht: Aki igent mond – ifjúsági opera
11.00 BFZ bekopog! – mesterkurzusok
12.15 Várjátékok – Ismerd meg a zenekart!
13.30 Hangszerkóstoló
14.30 Kakaókoncert (a Nők Lapja támogatásával)
16.00 Az „Év partneriskolája” díj átadása
16.30 Kakaókoncert
18.00 Zárókoncert

A Kakaókoncerten és az Aki igent mond című ifjúsági operán való részvételhez jegy váltandó, melynek ára 990 Ft. Az egyéb programokon való részvétel ingyenes, de a film-workshop és a Hangszerkóstolók esetében regisztrációhoz kötött. Regisztrálni a rendeles@bfz.hu email címen, a 06 1 489 4330-as, vagy a 06 1 489 4332-es telefonszámon lehet.

Napközben folyamatosan látogatható programokkal várják az érdeklődőket. Lesz zenehallgató sarok babzsákokkal, filmsarok, szövés-fonás Lőrincz V. Gabi textilművésszel, kézműves foglalkozás a Lágymányosi Bárdos Lajos Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola és Gimnázium tanáraival, pontgyűjtés a parkban és kiállítás az évközben beérkezett gyerekrajzokból.