A milánói Malpensa repülőtéren adja elő szeptemberben Donizetti Szerelmi bájital című operáját a város világhírű dalszínháza, a Scala.

 

Alexander Pereira intendáns a légikikötő új részlegének hétfői átadóján jelentette be erről szóló terveit. "A Scala nem zárkózhat be a falai közé, ki kell mozdulnia" - mondta.

"Pár éve a zürichi főpályaudvart alakítottuk színpaddá, és mutattuk be a Traviatát. Ez adta az ötletet, hogy a milánói repülőtéren is előadjunk egy operát" - idézte az olasz sajtó az intendánst.

Donizetti művének egyes részleteit a reptér különböző pontjain adják elő, a produkciót közvetíteni fogják a televízióban. A darab "meglepetés lesz az utasok számára. Ez is egy módja annak, hogy közelebb hozzuk az emberekhez az operát" - mondta Pereira.

A különleges produkció a Scala milánói világkiállításhoz kapcsolódó programjának része. A május 1-jén kezdődő expót az operaház koncerttel ünnepli április 30-án a Dóm téren. Vezényel Gustavo Dudamel, közreműködik Andrea Bocelli, Anna Netrebko és Diana Damrau.

Május első napján Puccini Turandot című operáját adja elő a ház Riccardo Chailly vezényletével. Az előadásra tucatnyi állam-, illetve kormányfő hivatalos. Az expo ideje alatt az operaház minden este tart előadást.

***

Nyerj jegyet a Zeneakadémiára!

Küldd el válaszodat az alábbi kérdésre:

Hogy hívják a Szerelmi bájital tenor főszereplőjét?

A válaszokat beküldők között jegyeket sorsolunk ki a Zeneakadémián megrendezésre kerülő Musiciens libres (2015.04.28. 19:00) vagy Petrás Mária és a Szigony Együttes (2015.04.29. 19:00) programra.

A megfejtéseket 2015.04.23-án 09:00 óráig várjuk a haraszti.barbara@origo.hu e-mail címen. A tárgyba ezt írd: Musiciens_libres_és_Petrás_Mária.

A megfejtés mellett a válaszlevélbe kérjük, tüntesd fel neved, telefonszámod és postacímed és a választott programot.

A kisorsolt játékosokat a megadott elérhetőségeken a sorsolás napján (2015.04.23.) értesítjük.

A játékosok a játékban való részvétellel, azaz a megfejtés e-mailen való elküldésével elfogadják a lenti nyereményjáték szabályzatot.

A nyereményjáték szabályzatot itt olvashatod.