Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

A franciák ellopták Papageno sípját

Mozart Varázsfuvolájából a franciák Les Mystères d'Isis címmel saját verziót készítettek. Megváltoztatták a neveket, hangfajokat, Papagenótól pedig elkobozták a sípját. Az elfeledett francia zenék felkutatására specializálódott velencei Palazetto Bru Zane alapítvány bukkant az érdekes leletre. A művet a Le Concert Spirituel együttes melegítette fel. Jövőre cédén is kiadják.

0 Tovább

A kontratenor nem nőimitátor

Már csak egy hét, és október 2-án megjelenik Leonardo Vinci (1690-1730) Artaserse című operájának legfrissebb felvétele. A barokk opera rajongóinak legnagyobb örömére két híres kontratenorral a főbb szerepekben.

Philippe Jaroussky és Max Emanuel Cencic nevével ma valószínűleg bármit el lehetne adni. Tavaly év végén megjelent duett lemezük nagy sikernek bizonyult, ezt lovagolja most meg az "álompáros" egy egész estés operában.

4 Tovább

Cecilia Bartoli az ördöggel cimborál

Ma már egy lemez sikeréhez kevés a hangfenomén, a vokális tudáshoz kell a sztori, lehetőleg minél szaftosabb. Bár a régizenei repertoáron szocializálódott historikus együtteseknek már több generációja felnőtt és lerágott minden csontot, a barokk muzsika szemeteskukájából még mindig elő lehet halászni - hogy is mondják? - méltatlanul elfeledett szerzőket. Agostino Steffani (1654-1728) pont ilyen.

3 Tovább

figaro

blogavatar

„A zene nem szentimentális szellemidézés, hanem aktív társadalom- és civilizációkritika.” Patricia Kopatchinskaja

Utolsó kommentek