Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Beethoven találkozott Csipkerózsikával

fotók: Fejér Gábor / Zeneakadémia

Beethoven D-dúr hegedűversenye (Op. 61), Kurtág szösszenetei (Új üzenetek, Op. 34a), és Sosztakovics 5. d-moll szimfóniája (Op. 47) volt terítéken a Zeneakadémián. A hegedűverseny szólistája a világszám Isabelle Faust és az ő Csipkerózsikája, a Concerto Budapest élén pedig Keller András. A műsor két estén futott, mi a szombati előadáson jártunk.

0 Tovább

Aki életre keltette Csipkerózsikát

Tizenöt évesen megnyerte az augsburgi Leopold Mozart szólóhegedű-versenyt. A kamarazenélés ettől kezdve háttérbe szorult, nagy zenekarok szólistájaként eljátszhatta szinte az egész hegedűrepertoárt Mozarttól Mendelssohnon és Dvorakon át Alban Bergig. Kedd este a Művészetek Palotájában mi is meghallgathatjuk, hogyan játszik Csipkerózsikáján Isabelle Faust. A Nemzeti Filharmonikusokat Hamar Zsolt vezényli.

0 Tovább

2012 legjobb komolyzenei albumai

Alexander Melnikov, Isabelle Faust, Claudio Abbado, Nelson Freire, Fabio Biondi és Christian Gerhaher lemezeit ítélte 2012 legjobb komolyzenei termésének a Guardian. Vivaldi, Beethoven, Villa-Lobos, Sosztakovics, Alban Berg és Schönberg muzsikája a jelek szerint még a versenyképesek közé tartozik.

0 Tovább

figaro

blogavatar

„A zene nem szentimentális szellemidézés, hanem aktív társadalom- és civilizációkritika.” Patricia Kopatchinskaja

Utolsó kommentek