Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Várjon Dénes a világ egyik legkelendőbb zongoristája

Várjon Dénes

Az osztrák Die Presse érdekes ranglistát közölt a klasszikus zene 2014-es legjeiről, melyet eredetileg a bachtrack.com állított össze. Kiderült, hogy ki volt tavaly a legnépszerűbb karmester, melyik a legtöbbet játszott zenemű, a legnépszerűbb opera, ki volt a legtöbbet játszott zeneszerző, a legkeresettebb zongorista vagy hegedűs.

0 Tovább

Gyógyír minden pofonra

Perényi Miklós (fotó: Posztós János / Művészetek Palotája)

Várjon Dénes az a-moll angol szvitet (BWV 807), Baráti Kristóf a d-moll partitát (BWV 1004), Perényi Miklós a C-dúr csellószvitet (BWV 1009) játszotta. Nem tudom, vajon tudatosan kerültek-e egymás mellé ezek a művek. Így, ebben a sorrendben. Vagy csak praktikus megfontolás, netán udvariassági szempontok alakították a műsort. Kezdjen a zongora, mert azt a legnehezebb mozgatni, aztán jöjjön Baráti Kristóf, végül Perényi Miklós, a nagy öreg zárja a sort, tiszteletből. Egy biztos, a Bach-maraton legtökéletesebben felépített, legemlékezetesebb koncertje volt.

0 Tovább

Nem a zenekart, hanem a figyelmünket vezényelte

Várjon Dénes

Maria João Pires váratlanul beteget jelentett, borult a program, de Fischer Iván a beugró Várjon Dénessel és bonuszként Anna Lucia Richterrel bőségesen kárpótolta a portugál pianistára rákészült közönséget a Müpában.

0 Tovább

figaro

blogavatar

„A zene nem szentimentális szellemidézés, hanem aktív társadalom- és civilizációkritika.” Patricia Kopatchinskaja

Utolsó kommentek