A svéd jégszobrász és zenész, Tim Linhart egy egész zenekarnak elegendő hangszert faragott ki jégből a norvég Ice Musicra, a világ egyetlen jégzenei fesztiváljára. A jéghangszerek nemcsak szépek, de játszani is lehet rajtuk. Egyrészt húros hangszerek készültek, úgymint hegedű, brácsa, cselló, nagybőgő, bendzsó, mandolin és gitár, másrészt dobok és xilofon. Az ütősök színtiszta jégből vannak, a húrosokhoz muszáj volt némi fát és persze húrokat illeszteni.

A háromnapos Jégfesztivált 2006 óta rendezik meg minden évben a norvég Geilóban, ahol egy speciális koncertterem épült kifejezetten a fesztivál kedvéért. Az Ice Concert Hall remek akusztikával rendelkezik, valamint tökéletes hűtőrendszerrel, amely nem engedi, hogy a helyiség hőmérséklete mínusz öt fok fölé emelkedjen.

Néhány hangszert a plafonról lógatnak le, és így játszanak rajtuk a zenészek, hogy a testükből áradó hő a legkevésbé befolyásolja a hangszer állapotát. Persze már a zenészek lélegzete is elég lehet ahhoz, hogy az instrumentumok néhány perc alatt lehangolódjanak.

A háromnapos rendezvényen hét együttes ad összesen negyven koncertet, a kínálat a poptól a világzenén át a klasszikus zenéig terjed. A koncerttermet a lappföldi sarki fényeket imitáló effektusokkal világítják ki. Linhart segítségével a híres norvég dzsesszdobos, Terje Isungset is készített néhány jégdobot, amelyeken saját kompozícióit adja elő.