Az énekesek Wagner Siegfried című operájában énekeltek a barcelonai operaházban, és a vendégszereplés után a Germanwings Barcelonából Düsseldorfba tartó járatával akartak hazatérni.

 

Az 1981-ben született Maria Radner férjével és kisbabájával utazott a 150 emberrel a fedélzetén lezuhant gépen.

A düsseldorfi születésű énekesnő a New York-i Metropolitanben 2012 januárjában debütált Az istenek alkonyában, a milánói Scalában 2012 márciusában lépett színpadra Az árnyék nélküli asszonyban. Barcelonai vendégszereplése után áprilisban a Buenos Aires-i Teatro Colónban lépett volna fel, a Bayreuthi Ünnepi Játékokon pedig idén augusztusban mutatkozott volna be.

"Oleg Bryjakkal egy nagyszerű interpretátort és egy nagyszerű embert veszítettünk el. Döbbenten állunk a történtek előtt" - fejezte ki együttérzését az 54 éves basszbariton énekes hozzátartozóinak Christoph Meyer, a Deutsche Oper am Rhein (Rajnamenti Német Opera) főintendánsa.

Oleg Bryjak (oroszosan: Brizsak) az egykori Szovjetunióban született. Kazahsztánban végzett énektanulmányai után 1991-ben szerződött el a karlsruhei Badisches Staatstheaterhez. A düsseldorfi és duisburgi székhelyű Deutsche Oper am Rheinnak az 1996/97-es évad óta volt tagja. 

Vendégszerepelt a Bécsi Állami Operaházban, a Bajor Állami Operaházban, több berlini operában, a párizsi operaházban és a londoni Covent Gardenben is. A legutóbbi Bayreuthi Ünnepi Játékokon is éppen Alberich szerepét énekelte, akárcsak most, Barcelonában.