A Matt Bianco legismertebb számait - Half a Minute, Whose Side Are You On, Get Out of Your Lazy Bed, More Than I Can Bear, Don’t Blame it on That Girl - Mark Reilly és Mark Fisher adja elő a világ egyik legnevesebb jazz-zenekara oldalán, Henk Meutgeert vezényletével.

Az 1983-ban alapított brit együttes latinos jazz-zenéje a nyolcvanas évek közepén vált ismertté. A jazz-pop műfajába is sorolható csapat nevéről gyakran hiszik azt, hogy valamelyik tagot hívják így, vagy hogy az együttes vezetőjének, Mark Reillynek az álneve, de a tagok ezt cáfolják. Mark Reilly mellé Mark Fischer eredetileg az alapító Danny White helyére került a zenekarba billentyűsként, szövegíróként és producerként.

Megjelenésével a Matt Bianco stílusa radikálisan megváltozott, erős kortárs hangzást öltött. Pár év múltán, a kilencvenes évek közepén a formáció felbomlott. A 2003-as újraindulás után előbb triófelállásban adtak ki újabb albumot, majd a duófelállás vált hosszú távon működőképessé. Előbb korábbi - alacsony példányszámban kiadott - lemezeikről jelentettek meg válogatásokat, majd a 2009-es HiFi Bossanova bizonyította, hogy a duóformáció ma is ütőképes.

Az őket kísérő zenekar, az amszterdami Concertgebouw jazzegyüttese azt bizonyítja, egy ilyen hírneves zenei központ nem engedheti meg magának, hogy ne tartson fenn profi jazz-zenekart. És hogy mennyire profit, arról most a magyar közönség is meggyőződhet.

Nézze élőben vasárnap este 20:00 órától!