Kétévesen kezdett zongorázni, a harmadik születésnapjára hegedűt kapott, hatévesen szonátákat komponált, hétévesen pedig megírta első operáját The Sweeper of Dreams (Az álomseprő) címen. Műve az Angol Nemzeti Opera által kiírt versenyen – ifjúsági kategóriában – csak az utolsó fordulóban esett ki, pedig messze ő volt a legfiatalabb versenyző. Alma Deutscher most nyolc éves, és már a második operáján dolgozik – tudtuk meg az Independent egyik cikkéből.

„Azt szeretném, ha úgy tudnék komponálni, mint Mozart, úgy hegedülnék, mint Itzhak Perlman, és úgy zongoráznék, mint Daniel Barenboim.” A kislány magasra tette a lécet, és szorgalmasan dolgozik, hogy elérje céljait.

Azt mondja, a zene egyszerűen odarepül hozzá, ha kellően el tud lazulni. Ez legtöbbször a kerti hintán történik meg vele odahaza, az angliai Surrey-ben. Mindig készenlétben tart egy felvevőgépet, hogy ha felötlik benne egy dallam, azonnal rögzíteni tudja. Első operájának zenéjét például álmában hallotta, és ahogy másnap reggel felébredt, nekilátott a komponálásnak.

Legújabban a Hamupipőke témája foglalkoztatja, ebből készül operát írni. „Nagyon szeretem a meséket, sokat gondolkodom rajtuk, mint ahogy a királykisasszonyokon és a szép ruháikon is.” Alma teljesen hétköznapi gyereknek tartja magát, aki napi négy-öt órát zenéléssel tölt, és időnként operákat ír.

Kapaszkodjanak, a nyolc éves Alma Domenico Scarlatti egyik szonátáját játssza.

Részlet a hétéves Alma operájából.

Alma a hegedűvel is jól bánik.