Tokaj-Hegyalja és Zemplén legnagyobb kulturális eseménysorozata idén 22. évébe lép. Sárospatak, Sátoraljaújhely, Szerencs, Tokaj és több más zempléni település legszebb műemléki és szabadtéri helyszínein rangos komolyzenei programok, színházi-, táncelőadások és jazz koncertek, kirándulások, kiállítások, gasztronómiai programok várják a közönséget.

Az eseményekhez kapcsolódóan a résztvevő településeknek lehetőségük van megmutatatni hagyományaikat, szokásaikat és a látogatók közel húsz pincészet, köztük a Fesztivál borszállító címét 2008-óta folyamatosan elnyerő Tokaj Renaissance Egyesület tagjainak kiváló borait is megkóstolhatják.

A klasszikus zene rajongói számára fontos lehet, hogy a  XXII. Zempléni Fesztivál programját hagyományosan nagy komolyzenei koncertek keretezik. Az idén 20 esztendős Budafoki Dohnányi Zenekar nagyszabású Verdi-Wagner gálakoncertje - Hollerung Gábor vezényletével - nyitja a rendezvénysorozatot a sárospataki Rákóczi-vár udvarán.

A fesztivál záróhangversenyén, melyen Mozart, Haydn és Schubert művei csendülnek fel, az 50 éves Liszt Ferenc Kamarazenekar kíséretével Jandó Jenő lép színpadra. A kiváló zongoraművész Liszt műveiből válogatott önálló estet is ad Tokajban. A Concerto Armonico sárospataki koncertje a barokk zene kedvelőinek adrenalinszintjét dobhatja meg.

A részletes programról itt tájékozódhat.