​Japán apával és magyar anyával az ember azt mondaná magára, hogy félig magyar, félig japán származású. Nem így az ifjú zongoraművész, Kaneko Miyuji, aki száz százalékig magyarnak és száz százalékig japánnak vallja magát.

 

A kétszáz százalékos felkészültség amúgy is sajátja: fiatal kora ellenére számos versenygyőzelem és hat lemez van a háta mögött, köztük a Kobajasi Kenicsiróval és a Londoni Filharmonikus Zenekarral 2013-ban rögzített Csajkovszkij-zongoraverseny.

Az a mű, amelyet Kobajasi maestróval és a MÁV Szimfonikusokkal most a Zeneakadémia Nagytermében is hallhatunk tőle.

A szimfonikus volumenű versenymű – amelynek varázslatos nyitó dallamában zseniális zeneszerzői fogással Csajkovszkij felcseréli a szerepeket, és a zongora kíséri a zenekart – a repertoár egyik legnagyobb kihívása, hasonlóan a Ravel hangszerelésében ismertté vált Egy kiállítás képeihez, amely rendkívüli virtuozitást igényel a zenekari muzsikusoktól.

***

Nyerj jegyet a Zeneakadémiára!

Küldd el válaszodat az alábbi kérdésre:

Melyik híres karmesterrel lép fel a Zeneakadémián Kaneko Miyuji?

A válaszokat beküldők között jegyeket sorsolunk ki a Zeneakadémián megrendezésre kerülő Várjon Dénes és a Concerto Budapest (2015.05.07. 19:30) programra.

A megfejtéseket 2015.05.03.-án 23:59 óráig várjuk a haraszti.barbara@origo.hu e-mail címen. A tárgyba ezt írd: Várjon_Dénes.

A megfejtés mellett a válaszlevélbe kérjük, tüntesd fel neved, telefonszámod és postacímed. A kisorsolt játékosokat a megadott elérhetőségeken a sorsolás napján (2015.05.04.) értesítjük.

A játékosok a játékban való részvétellel, azaz a megfejtés e-mailen való elküldésével elfogadják a lenti nyereményjáték szabályzatot.

A nyereményjáték szabályzatot itt olvashatod.