Lapozgatom a Zeneakadémia 2015-ös bérleteket kínáló műsorfüzetét. Teljesen érthető, hogy az intézmény elsősorban nemzetközi és hazai sztárokkal igyekszik kedvet csinálni a következő évhez.

De ami momentán ennél is vonzóbb, az a felvonultatott művek sora. Hogy nálunk kevésbé játszott szerzők zenéi is egyre gyakrabban kerülnek műsorra a Zeneakadémia saját rendezésű koncertjein. Grieg, Janacek, Elgar, Rossini, Messiaen művei szólalnak meg jövőre a Zeneakadémia Nagytermében olyan nagy nevek tolmácsolásában, mint például Vilde Frang és az Amsterdam Sinfonietta vagy Mitsuko Uchida és Magdalena Kožená.

Az ismertebb, standard műveket is a legjobbak tálalják. Lehetne-e biztosabb kezekben Bach Musicalisches Opferje, mint Jordi Savall és együttese, a Le Concert des Nations kezében.

Az összkiadás élőben talán az egyik legizgalmasabb fejezete a jövő évi tematikának. Perényi Miklós elővarázsolja Bach összes csellószvitjét. Várdai István és Frankl Péter Beethoven összes cselló-zongora szonátáját, Baráti Kristóf és Würtz Klára Beethoven valamennyi hegedű-zongora szonátáját prezentálja.

A tiszta barokk fejezetből Rachel Podger és a Felvilágosodás Korának Zenekara ébreszti bennem a legnagyobb várakozást Bach-, Vivaldi-, Telemann-művekből összeállított estjével.

***

Nyerj jegyet a Zeneakadémiára!

Küldd el válaszodat az alábbi kérdésre:

Mi a neve Jordi Savall együttesének?

A válaszokat beküldők között jegyeket sorsolunk ki a Zeneakadémián megrendezésre kerülő Steven Isserlis és Várjon Dénes (2014.12.12. 19:30) programra.

A megfejtéseket 2014.12.04-én 23:59 óráig várjuk a haraszti.barbara@origo.hu e-mail címen. A tárgyba ezt írd: Steven Isserlis és Várjon Dénes.

A megfejtés mellett a válaszlevélbe kérjük, tüntesd fel neved, telefonszámod és postacímed. A kisorsolt játékosokat a megadott elérhetőségeken a sorsolás napján (2014.12.05.) értesítjük. A játékosok a játékban való részvétellel, azaz a megfejtés e-mailen való elküldésével elfogadják a lenti nyereményjáték szabályzatot.

A nyereményjáték szabályzatot itt olvashatod.