Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

A zenetörténet negyedik B-je

Száz éve, 1913. november 22-én született Benjamin Britten, Purcell óta az első világszerte elismert angol komponista.

0 Tovább

Az éjszaka élőlénnyé vált a Müpában

Fotók: Művészetek Palotája

A kemény maggal szinte alig rendelkező, 1992 óta gyakorlatilag alkalmi társulásokra verbuválódott Britten Sinfonia kamarazenekar szombat este holdkóros utazásra vitte a Müpa maroknyi közönségét. Ám Britten zenéje, a nemzetközileg elismert fájintos tenor, Mark Padmore, vagy a multifunkcionális hegedűs, Pekka Kuusisto, nem is beszélve Stephen Bell kürtművészről, úgy tűnik, itthon nem érdekel sokmindenkit. Akik nem voltak ott, most megtudhatják, miről maradtak le.

1 Tovább

Opera a strandon

2013 a jubileumok éve az opera világában. A műfaj nagy reformátorai közül három is idén ünnepli születésének kerek évfordulóját. A sokat emlegetett 200 évesek mellett (Verdi, Wagner) mintha kevesebb szó esne a száz évvel ezelőtt született Benjamin Brittenről.

0 Tovább

Lehullik róla minden címke

Első blikkre eklektikusnak és koncepciótlannak tűnt a program: nem értettem, mit keres egymás mellett Mendelssohn h-moll vonósszimfóniája, Britten szopránra írt Színvázlatai, Verdi e-moll vonósnégyese és a végén a keserédes desszert, Purcell Dido és Aeneasából Dido búcsúja. Aztán besétált Patricia Petibon és minden megvilágosodott.

0 Tovább

figaro

blogavatar

„A zene nem szentimentális szellemidézés, hanem aktív társadalom- és civilizációkritika.” Patricia Kopatchinskaja

Utolsó kommentek