Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Nincs ember a világon, aki úgy tudna zongorázni, mint Martha Argerich

Mindketten világhírűek, mindketten csodagyerekként kezdték, mindketten ugyanabban a városban születtek. Ennek ellenére Daniel Barenboim és Martha Argerich még soha nem adott közös koncertet a Buenos Aires-i Teatro Colónban. Végre ennek is elérkezett az ideje.

1 Tovább

Elképzelhetetlen ennél több kegyetlenség

Daniel Barenboim, korunk egyik legjelentősebb karmestere kettős állampolgár: izraeli és palesztin útlevéllel is rendelkezik. Az argentin születésű, orosz-zsidó szülőktől származó Barenboim zenészként és politikai aktivistaként is mindig a közel-keleti békét és szolidaritást szorgalmazta.

3 Tovább

Nézők nélkül búcsúzik a Scala Abbadótól

Daniel Barenboim és a milánói Scala sajátos koncerttel tiszteleg a napokban elhunyt Claudio Abbado emléke előtt: január 27-én, hétfőn a Scala zenekara üres nézőtér előtt játssza Beethoven Eroicájának gyászindulóját. Az ajtókat nyitva hagyják, hogy a zene az egész épületet átjárhassa, hangszórókon keresztül az épület környékén is hallhatják mindazok, akik Abbado tiszteletére ebben az időpontban összegyűlnek.

0 Tovább

A hangszeres vámszabályok ellen tiltakoznak

Nem olyan egyszerű hangszerrel járni a világot. Ahhoz, hogy egy művész átléphesse a határt a munkaeszközével, a bürokrácia és a paragrafusok dzsungelén kell átverekednie magát. Nyílt levélben tiltakoznak a zenészek a hangszereket érintő vámszabályok ellen.

1 Tovább

figaro

blogavatar

„A zene nem szentimentális szellemidézés, hanem aktív társadalom- és civilizációkritika.” Patricia Kopatchinskaja

Utolsó kommentek