Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Felújítják Wagner szentélyét

Aláírták a bayreuthi Festspielhaus 30 millió euró értékű (9 milliárd forint) felújításának finanszírozási szerződését. A munkálatok várhatóan 2021-ig tartanak.

0 Tovább

Akadályozzák a Wagner klán és a nácik viszonyának kutatását

Wieland és Wolfgang Wagner szeretett "farkas nagybácsijukkal"

Hannes Heer, neves német történész Katharina Wagner döntése ellen tiltakozik, aki néhány héttel ezelőtt a müncheni Bajor Állami Archívumnak ajándékozta apja, Wolfgang Wagner írásos hagyatékának egy részét. A dokumentumokat mind az örökös, mind az archívum privátnak tekinti, tehát a kutatók és a nyilvánosság számára nem lesznek hozzáférhetők.

0 Tovább

A tíz legjobb húsvéti zene

A klasszikus zenének és művészeteknek szentelt ausztrál Limelight magazin összegyűjtötte a tíz számára legjelentősebb húsvéti zenét. Mint minden listával, ezzel is lehet vitatkozni, hiszen mindenkinek megvannak a maga kedvencei. Ugyanakkor olyan zenéket találhatunk közöttük, amelyeket mindenképpen érdemes megismerni.

1 Tovább

Debussy, nejlonszatyorból

Fotó: Hajdú D. András [origo]

Mint egy tanárát nélkülözni kénytelen osztály. Nem is, inkább, mintha egy rendezőjét vesztett színházi társulat főpróbájára ültem volna be. Ezt sugallta péntek este a Müpában, a Fesztivál Színház pódiumán a Debussy életét bemutató hat részes sorozat első darabja, Kocsis Zoltán hiányában.

0 Tovább

figaro

blogavatar

„A zene nem szentimentális szellemidézés, hanem aktív társadalom- és civilizációkritika.” Patricia Kopatchinskaja

Utolsó kommentek