Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Barokk zene 250 ezer watton

Jean-Christophe Spinosi karmester és hegedűművész egy személyben. Barokk specialistaként tartják számon, pedig Mozartot, Rossinit, sőt Ravelt és Sosztakovicsot is eredeti módon szólaltatja meg. Portré.

1 Tovább

Az első Mózes a Zsidó Nyári Fesztiválon

Részlet egy bolognai előadásból

Rossini Mózes című operájának első, nápolyi változatát mutatják be vasárnap este a Dohány utcai zsinagógában a Zsidó Nyári Fesztivál keretében. Az operatörténeti felfedezésben mutatkozik be az idei Simándy József-énekverseny egyik győztese, Kálnay Zsófia.

0 Tovább

A nap, amikortól bolondultak Rossiniért

200 évvel ezelőtt, pontosan ezen a napon, amikor Richard Wagner Lipcsében a világra jött, egy ifjú olasz zeneszerző élete nagy eseménye előtt állt. A velencei San Benedetto Színház aznap este mutatta be két felvonásos vígoperáját, melynek megírására mindössze három hete volt.

5 Tovább

A szerelem széles skálán mozog

Az opera a szerelem műfaja. Általában arról szól, hogy a tenor szerelmes a szopránba, jó esetben viszontszeretik, ám mindig közéjük áll valaki, rendszerint a bariton, és minden szép álmot szertetép. A szerelmespár erre rendszerint duettben tör ki, hogy hangot adjon érzelmei aktuális állapotának. A sommás meghatározás a múlt század tenoristájától, Leo Slezaktól ered. Valentin-napra Figaro az operairodalom legszebb szerelmes duettjeiből szemezgetett.

0 Tovább

figaro

blogavatar

„A zene nem szentimentális szellemidézés, hanem aktív társadalom- és civilizációkritika.” Patricia Kopatchinskaja

Utolsó kommentek