Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Mi is sznobok vagyunk, drágám

Zubin Mehta a Bécsi Filharmonikusok élén / Fotó: Kotschy Gábor

Szeretem kihallgatni a közönséget. Minden szünetben körbejárok, és összegyűjtöm a beszélgetések legfinomabb morzsáit. Ez volt eddig a legsikeresebb portyám. Meg kell osztanom az olvasókkal, mit gondolt a publikum a Bécsi Filharmonikusok hangversenyéről Zubin Mehta vezényletével, a Művészetek Palotájában. Műsoron: Brahms: Tragikus nyitány, op. 8; Schönberg: I. kamaraszimfónia, op. 9; Saint-Saëns: III. (c-moll, "Orgona") szimfónia, op. 78.

2 Tovább

Aki ’56-ban a magyar menekülteknek játszott

Radikális humanista, aki sziklaszilárd professzionalizmusával a zenén keresztül az emberek közötti megértést, a barátságos egymás mellett élést, az előítéletek legyőzését hirdeti. A 78 éves Zubin Mehta a Bécsi Filharmonikusok élén a Budapesti Tavaszi Fesztiválon.

0 Tovább

Ezer muzsikust a biztos haláltól



Menekültek zenekara (Orchestra of Exiles) címmel Josh Aronson dokumentumfilmjét mutatja be csütörtökön este a Mensch Nemzetközi Alapítvány az Uránia Nemzeti Filmszínházban.

0 Tovább

A kasmíri főmufti tiltakozik

Zubin Mehta

A Bajor Állami Opera zenekara első nyugati együttesként lép fel a vitatott hovatartozású Kasmír indiai részében Zubin Mehta vezényletével szeptember 7-én Szrinagarban, Dzsammu és Kasmír állam fővárosában. A főmufti tiltakozik.

1 Tovább

figaro

blogavatar

„A zene nem szentimentális szellemidézés, hanem aktív társadalom- és civilizációkritika.” Patricia Kopatchinskaja

Utolsó kommentek