Az évadban nyújtott kiemelkedő teljesítményéért elismerésben részesült Gál Erika mezzoszoprán, Létay Kiss Gabriella és Rálik Szilvia szopránénekesnő, valamint Oláh Zoltán balettművész az Operaházban hétfő este megrendezett Csillagóra gálán.

Gál Erikát, Létay Kiss Gabriellát és Rálik Szilviát a Magyar Állami Operaház Kamaraénekese, Oláh Zoltánt a Magyar Nemzeti Balett Étoile-ja címmel tüntették ki. A kiemelt honoráriummal járó cím egy évadon keresztül illeti meg a művészeket - olvasható az Operaház közleményében.

Gál Erika az évadban harminchat alkalommal lépett színpadra, a szezon megkoronázásaként Amneris szerepében mutatkozott be az Opera és a Bartók Plusz Operafesztivál koprodukciójában színre vitt Aidában.

Létay Kiss Gabriella a most záruló évadban harminckét alkalommal, hat operában, ebből négy nagy főszerepben állt közönség elé.

Rálik Szilvia a drámai hősnők hiteles megformálásáért kapta a díjat. Az elmúlt tíz hónapban többek közt három Richard Strauss-főszerepet énekelt, sikerrel debütált Az árnyék nélküli asszony magyarországi bemutatójának Kelmefestőnéjeként és Janácek Jenufa című operájának címszerepében is.

Oláh Zoltán második alkalommal vehette át az Étoile címet; a Magyar Nemzeti Balett első magántáncosa a 2013/2014-es évadban ismét megmutatta, hogy klasszikus főszerepben és modern tánckompozícióban azonosan magas színvonalon teljesít - olvasható a méltatásban.

Az immár harmadik alkalommal odaítélt díjakat Ókovács Szilveszter főigazgató, Anger Ferenc művészeti igazgató és Solymosi Tamás balettigazgató adta át a Halász Péter főzeneigazgató által vezényelt évadzáró gálaest műsorszámai között. Az évad emlékezetes pillanatait idéző gálát a bazilikánál felállított óriáskivetítőkön élőben követhették a nézők, az eseményt a közmédia is rögzítette.