Január 7-én, hétfőn a londoni Royal Opera House előadásainak kulisszatitkaiba tekinthetünk bele. Próbákat, mesterkurzusokat és hasonló ínyencségeket ígér a Guardian. Ráadásul ingyen.

Délelőtt fél 11-től tíz órán keresztül élőben és ingyen bámulhatjuk, milyen előadások zajlanak a londoni királyi operaházban. Belenézhetünk az Anyegin próbáiba, amit Kasper Holtens visz színre. John Fulljames bevezet bennünket Rossini La donna del lago című operájának rejtelmeibe: belehallgathatunk a próbába, bepillanthatunk a színpadra állítás menetébe. A Minotaurus, Harrison Birtwistle műve, az ősi mítosz nyomán most új életre kel. Majd ízelítőt kapunk a Nabucco híres kórusán keresztül a mű vadiúj produkciójából. Antonio Pappano karmester és az operaház zeneigazgatója szokásához híven interjúkat ad és mesterkurzust tart.

A nap vége felé Wagner Walkürjének egész III. felvonását megnézhetjük összes kulisszatitkaival, füsteregetés, fényeffektek, és az egyik legmenőbb bariton, Bryn Terfel zseniális alakításával együtt.

Íme egy kis ízelítő.


Kövesse a Figarót a Facebookon is!