A Budapesti Fesztiválzenekar (BFZ) és a Művészetek Palotája (Müpa) másodszor rendezi meg közösen a Bridging Europe - Európai Hidak művészeti fesztivált szeptember 10 és 16. között, ahol ezúttal a német kultúra kerül reflektorfénybe. Egy fesztivál, ahol egyszerre találkozhat Brahms és Tony Lakatos zenéjével.

„Olyasvalamibe vágunk bele, amire szerintem nagyon nagy szükség van. Nekünk nagy szükségünk van Európára. Szeretném, ha nemcsak a politikusok foglalkoznának Európával, hanem a művészek is. Mindent meg kell tennünk, hogy az európai emberek, népek, nemzetek többet tudjanak egymásról, közelebb kerüljenek egymáshoz, hogy ne csupán üres klisék éljenek bennük egymásról, hanem valóban megtudjanak valamit a másik országról” – nyilatkozta a BFZ és a Művészetek Palotája 2013 szeptemberében először megrendezett közös rendezvényéről Fischer Iván.

A Bridging Europe – Európai Hidak művészeti fesztivál idén is izgalmas és sokszínű programokkal jelentkezik. A BFZ és a Müpa minden évben más-más, jelentős zenei hagyományokkal rendelkező európai ország kultúráját mutatja be, elsősorban a zene műfaján keresztül. A fesztivál célja, hogy nyitottabbak legyünk egymás iránt, megismerjük és megszeressük egymás sokszínű kultúráját. Az európai párbeszéd elindításához pedig a legszebb nyelv a művészetek nyelve.

***

Nyerj jegyet a Müpába!

Küldd el válaszodat az alábbi kérdésre:

Milyen hangszeren játszik Tony Lakatos?

A válaszokat beküldők között 2 db páros jegyet sorsolunk ki a Müpában megrendezésre kerülő Zubin Mehta és az Izraeli Filharmonikusok programra (2014.09.23 19:30). A megfejtéseket 2014.09.08 23:59 óráig várjuk a haraszti.barbara@origo.hu e-mail címen.

A tárgyba ezt írd: Zubin_Mehta nyereményjáték. A válaszlevélbe kérlek tüntesd fel neved és telefonszámod. A kisorsolt játékosokat e-mailes értesítést kapnak, amelyben egy linkre kattintva regisztrálhatnak a jegyekért, amelyeket a Müpában az előadás napján vehetnek át az e-mailben ismertetett módon.

A játékosok a játékban való részvétellel, azaz a megfejtés e-mailen való elküldésével elfogadják a lenti nyereményjáték-szabályzatot.

A nyereményjáték-szabályzatot itt olvashatod.