Rost Andrea átveszi az aranylemezt

​A Colours egy év alatt több mint 2000 példányban kelt el.

 

"Egy ilyen áriaválogatást sokkal nehezebb elkészíteni, mint egy teljes operát felénekelni, mert nekem kellett eldöntenem, mi kerüljön a lemezre. A 11 áriának lett egy egymásból következő íve, annak ellenére, hogy a címének megfelelően színes gyűjtemény" - mondta Rost Andrea.

A Colours egy év alatt több mint 2000 példányban kelt el, ami nem túl sűrűn fordul elő komolyzenei berkekben. 

A lemezen Gounod, Offenbach, Bizet, Puccini, Leoncavallo és Verdi operáiból válogatott áriákat a Kossuth-díjas szoprán énekes.

Rost Andrea felidézte, hogy a Colours Gounod Rómeó és Júlia című operájának részleteivel, Júlia ariettájával kezdődik, ezzel debütált végzős zeneakadémiai növendékként az Erkel Színházban 1989 januárjában.

Turnézott is a lemezzel

A Colours anyagát 2013 óta országszerte bemutatta Rost Andrea, 2015-ben a szombathelyi Savaria Szimfonikus Zenekarral volt kisebb turné Székesfehérváron, Szombathelyen és Veszprémben. Ezeken az estéken a művésznő beszélt is, elmondta az áriákhoz fűződő személyes történeteit.

A művésznő szeretne egy lemezt készíteni zenekari dalokkal, ezen szerepelne Alban Bergtől a Hét korai dal, Wagner Wesendonck-dalai, illetve Richard Strausstól a Négy utolsó ének. "Régi álmom, hogy ha már ezeket elénekeltem koncerten, milyen szép lenne lemezre is rögzíteni. Nem is tudom, ez a három együtt szerepel-e egyáltalán egy énekesnőtől lemezen".

Rost Andrea azt mondta, bár sokszor temetik a komolyzenét, az aranylemez is bizonyítja, hogy még mindig megvan a közönsége Magyarországon.

A Kékszakállú Juditját énekli ősszel

Kitért arra, hogy idén szeptemberben Bartók A kékszakállú herceg várában szopránként fogja Juditot énekelni a Concerto Budapest kíséretében, Keller András vezényletével a Zeneakadémián. Rost Andrea 2016 őszé Puccini Toscájában fog címszerepet énekelni a Magyar Állami Operaházban Eszenyi Enikő rendezésében, de ezt megelőzi a 2016 júliusi bemutató a VeszprémFesten.