Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Mi is sznobok vagyunk, drágám

Zubin Mehta a Bécsi Filharmonikusok élén / Fotó: Kotschy Gábor

Szeretem kihallgatni a közönséget. Minden szünetben körbejárok, és összegyűjtöm a beszélgetések legfinomabb morzsáit. Ez volt eddig a legsikeresebb portyám. Meg kell osztanom az olvasókkal, mit gondolt a publikum a Bécsi Filharmonikusok hangversenyéről Zubin Mehta vezényletével, a Művészetek Palotájában. Műsoron: Brahms: Tragikus nyitány, op. 8; Schönberg: I. kamaraszimfónia, op. 9; Saint-Saëns: III. (c-moll, "Orgona") szimfónia, op. 78.

2 Tovább

Aki ’56-ban a magyar menekülteknek játszott

Radikális humanista, aki sziklaszilárd professzionalizmusával a zenén keresztül az emberek közötti megértést, a barátságos egymás mellett élést, az előítéletek legyőzését hirdeti. A 78 éves Zubin Mehta a Bécsi Filharmonikusok élén a Budapesti Tavaszi Fesztiválon.

0 Tovább

A Bécsi Filharmonikusoké a Karajan-díj



A Bécsi Filharmonikusoknak ítélték idén az 50 ezer euróval (15,5 millió forint) járó Herbert von Karajan-díjat. Pedig ők a legjobban kereső zenekar az egész világon.

0 Tovább

Zenével a szélsőjobb ellen

1945. május 8. a második világháború végét jelző dátum, az európai fasizmus legyőzésének évfordulója, Franciaországban nemzeti ünnep. Az idei, 68. évfordulót Bécsben zenével szeretnék megünnepelni. Ha elolvasta a cikket, nyerjen jegyet a Müpába, Ligeti György: Le grand macabre kétfelvonásos operájára.

0 Tovább

Szembesítették náci múltjukkal a Bécsi Filharmonikusokat

Arról ír a Guardian, hogy Harald Walser történész és zöldpárti képviselő megvádolta a zenekart és vezetését, hogy évek óta akadályozzák a filharmonikusok náci múltjának feltárását, csak a dokumentumok egy részét bocsátják a kutatók rendelkezésére, és egyáltalán: nem akarnak szembesülni a múltjukkal. Szembesítették őket.

6 Tovább

figaro

blogavatar

„A zene nem szentimentális szellemidézés, hanem aktív társadalom- és civilizációkritika.” Patricia Kopatchinskaja

Utolsó kommentek