Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Baráti Kristóf és Várdai István a Kaposfest új vezetője

Baráti Kristóf

A következő négy évben Baráti Kristóf hegedű- és Várdai István csellóművész irányítja művészeti vezetőként a Kaposvári Nemzetközi Kamarazenei Fesztivált, a Kaposfestet, amelyen új zenészkör fog fellépni, közölték a fesztivál szervezői hétfőn.

1 Tovább

Hangos ovációval ünnepelték Amerikában a magyar virtuózt

Lebilincselőnek, rendkívülinek és erőteljesnek nevezte Baráti Kristóf szólóhegedű-koncertjét a The Washington Post, amelyet a washingtoni The Phillips Collection hangversenytermében adott.

1 Tovább

Várjon Dénes a világ egyik legkelendőbb zongoristája

Várjon Dénes

Az osztrák Die Presse érdekes ranglistát közölt a klasszikus zene 2014-es legjeiről, melyet eredetileg a bachtrack.com állított össze. Kiderült, hogy ki volt tavaly a legnépszerűbb karmester, melyik a legtöbbet játszott zenemű, a legnépszerűbb opera, ki volt a legtöbbet játszott zeneszerző, a legkeresettebb zongorista vagy hegedűs.

0 Tovább

Baráti Kristóf az Év Fiatal Művésze

Baráti Kristóf hegedűművész kapta az "Év Fiatal Művésze" díjat a bajorországi Bad Wörishofenben rendezett "Nemzetek Fesztiválján".

0 Tovább

A hangszer jobb befektetés, mint az arany

Játéka szenvedélyes, mély és megrázó, egyszerre intellektuális és álmodozó. Allűrök nélkül, szinte mozdulatlanul formálja meg a legtisztább hangokat, melyek születésük pillanatában anyagszerűen tapinthatóvá válnak. Öt éves kora óta hegedül, számos versenyt megnyert, idén megkapta a Kossuth-díjat is, de egyáltalán nincs elszállva magától. Interjú Baráti Kristóffal, aki szerdán Schumann, Schubert, Suk, Strauss műveit játssza a Müpában Enrico Pace zongorista közreműködésével.

0 Tovább

Gyógyír minden pofonra

Perényi Miklós (fotó: Posztós János / Művészetek Palotája)

Várjon Dénes az a-moll angol szvitet (BWV 807), Baráti Kristóf a d-moll partitát (BWV 1004), Perényi Miklós a C-dúr csellószvitet (BWV 1009) játszotta. Nem tudom, vajon tudatosan kerültek-e egymás mellé ezek a művek. Így, ebben a sorrendben. Vagy csak praktikus megfontolás, netán udvariassági szempontok alakították a műsort. Kezdjen a zongora, mert azt a legnehezebb mozgatni, aztán jöjjön Baráti Kristóf, végül Perényi Miklós, a nagy öreg zárja a sort, tiszteletből. Egy biztos, a Bach-maraton legtökéletesebben felépített, legemlékezetesebb koncertje volt.

0 Tovább

Debussy, nejlonszatyorból

Fotó: Hajdú D. András [origo]

Mint egy tanárát nélkülözni kénytelen osztály. Nem is, inkább, mintha egy rendezőjét vesztett színházi társulat főpróbájára ültem volna be. Ezt sugallta péntek este a Müpában, a Fesztivál Színház pódiumán a Debussy életét bemutató hat részes sorozat első darabja, Kocsis Zoltán hiányában.

0 Tovább

figaro

blogavatar

„A zene nem szentimentális szellemidézés, hanem aktív társadalom- és civilizációkritika.” Patricia Kopatchinskaja

Utolsó kommentek