Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Először mutatták be Dvořák 150 éves operáját

Az Alfréd című opera Wagner szellemében írt, nehéz zenemű. Hallgasson bele!

0 Tovább

Fischer Ivánnak Dvořák az apanyelve

Hogy az opera ma már mennyire nem szorul rá a színpad támogatására, azt Fischer Iván látványosan bizonyította a minap Dvořák Ruszalkájával.

2 Tovább

Dvořákot receptre

Dvořák Requiemje után vasárnap este a mester zenekari műveivel folytatódott a koncertsorozat az Európai Hidak Fesztiválján a Müpában. Az idén harminc éves BFZ, élén Fischer Ivánnal a cseh szerző érzelmi kalandparkján biztosító kötél nélkül vezette végig hallgatóságát.

0 Tovább

Pogány Requiem

A Budapesti Fesztiválzenekar és a MÜPA európai országokat bemutató fesztiválján elsőként a csehek kerültek rivaldafénybe. Fischer Iván Dvořák Requiemjét (Op.89) dirigálta az elmúlt két estén. A pénteki koncert margójára: tökéletes előadás, tökéletlen élmény.

0 Tovább

Kertész István volt Dvořák első apostola

Este Mozart Requiemjét vezényelte. Másnap belefulladt a Földközi-tengerbe, Tel-Aviv Herzliya negyedében. Tavasz volt, a tehetséges és sikeres fiatal karmester előtt fényes jövő állt. Kertész István ma lenne 84 éves.

0 Tovább

Megtalálták Amerika hangját

Pontosan 400 évvel azután, hogy Kolumbusz tévedésből felfedezte Amerikát, a New York-i Nemzeti Zenei Konzervatórium alapítója, Jeannette Thurber a cseh zeneszerzőt, Dvořákot kéri fel, hogy találja meg Amerika hangját, legyen a zene Kolumbusza. Most, 121 évvel később a Deutsche Grammophon digitálisan felújított változatban jelenteti meg a legjobbnak ítélt Újvilág-szimfónia előadást, melyet Rafael Kubelik vezényelt 1972-ben a Berlini Filharmonikusok élén.

0 Tovább

figaro

blogavatar

„A zene nem szentimentális szellemidézés, hanem aktív társadalom- és civilizációkritika.” Patricia Kopatchinskaja

Utolsó kommentek