Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

​Bach írta az első űrzenét

Jordi Savall (Fotók: Tuba Zoltán / Zeneakadémia)

Jordi Savall népszerű Magyarországon, legutóbbi koncertjén sem maradt üresen szék a Zeneakadémia Nagytermében. Pedig necces vállalkozásnak tűnt, hogy mindössze hét hangszer hangjának kell megtöltenie a teret. Ráadásul a jó öreg Bach egy olyan művével, amely zenésznek és laikusnak egyaránt nagy falat.

0 Tovább

Jubileumi év a Zeneakadémián

Tö​retlenül folytatódik a Zeneakadémia 2013-ban újrakezdett, világszínvonalú koncertéletének története.

0 Tovább

Lemosta a zenekart a színpadról

Az egész vasárnapot a Zeneakadémián töltöttük. A barátom meg én. Mozart-zongoraversenyeket hallgattunk Keller András, a Concerto Budapest és Ránki Dezső tolmácsolásában. Hármat délelőtt, hármat este. Aztán megbeszéltük.

4 Tovább

Klipet forgat a Zeneakadémia, ön is szerepelhet benne

Formabontó, kreatív koncepció alapján forgat image klipet december 8-án a Zeneakadémia stábja. A korábbi kisfilmeket is rendező Géczy Dávid irányításával professzionális, a trükk-effektek terén is otthonosan mozgó csapat valósít meg.

0 Tovább

Oscar-díjat kapott a Zeneakadémia

A Zeneakadémia arculata 2014-ben elnyerte a design Oscar-díjnak is nevezett Red Dot Awardot. Az új intézményi imázs több mint hétezer pályázat közül nyerte el a 24 tagú nemzetközi zsűri tetszését. Szabó Stein Imre kommunikációs igazgatóval beszélgettünk.

1 Tovább

Szorosabbra fűzte kapcsolatát a Zeneakadémia, az Opera és a Müpa

Háromoldalú intézményi keret-megállapodást írt alá a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem, a Magyar Állami Operaház és a Művészetek Palotája.

0 Tovább

Ahol a közönség eggyé olvad a művésszel

Sikeres az első évad a Zeneakadémián. Az intézmény alig fél évvel az újranyitás és arculati újrateremtés után a nemzetközi koncertélet meghatározó szereplője: eddig 150 nyilvános, köztük közel 90 saját rendezésű koncertnek adott otthont. Nemzetközi szinten tényként kezelik, hogy Magyarország zenei nagyhatalom. A kérdés, hogyan tudjuk mindezt kamatoztatni. Erről beszélgettünk Szabó Stein Imre kommunikációs igazgatóval a 2014-es évadot meghírdető sajtótájékoztatón. Videó.

0 Tovább

Reggeltől estig a Zeneakadémián

A megújult Zeneakadémia épületét mára birtokba vették a hallgatók és a tanárok, a nagy hírű intézmény falai között ismét zajlik az élet. Hogy néz ki a zeneakadémisták egy napja? Mi történik a nagy hírű épületben a hétköznapokon? Visszatér-e a szellemi pezsgés, ami megvolt régen? Ha kíváncsi rá, nézzen bele a videóba!

0 Tovább

Ki vagyunk éhezve a sikerre

Fotók: Pályi Zsófia, Origo (még több képért kattintson a fotóra)

Kedd este ünnepélyes keretek között és prominens nemzetközi személyiségek részvételével nyílik meg az újjászületett Zeneakadémia. Az eredeti szépségében helyreállított szecessziós épület nem csak arculatváltáson esett át. Professzionális koncertszervező csapat dolgozik azon, hogy az intézményt bekapcsolja a nemzetközi zenei vérkeringésbe. A megnyitóra érkezett vendégek közül a londoni Royal Albert Hall vezérét, Christopher Cottont is sikerült megszólaltatnunk.

0 Tovább

Így néz ki az új Zeneakadémia belülről

"Ha valakit meg akarunk győzni arról, hogy Magyarország zenei nagyhatalom, azt hívjuk meg a Zeneakadémiára" - mondta Balog Zoltán, az Emberi Erőforrások Minisztériumának minisztere, aki Batta András rektorral együtt ma körbevezette a sajtó munkatársait a kívül-belül felújított nagy múltú épületben. 

Az október 22-én, Liszt Ferenc születésnapján megnyíló Zeneakadémiát több mint 13 milliárd forintból, Európai Uniós és állami támogatásból rekonstruálták. Nem csak a szecessziós zenepalota született újjá, hanem a felsőoktatási intézmény szerepköre is tágult, a Zeneakadémia koncertközponttá avanzsált. Nézze meg videónkat!

0 Tovább
«
12

figaro

blogavatar

„A zene nem szentimentális szellemidézés, hanem aktív társadalom- és civilizációkritika.” Patricia Kopatchinskaja

Utolsó kommentek