Háromoldalú intézményi keret-megállapodást írt alá a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem, a Magyar Állami Operaház és a Művészetek Palotája.

Megállapodásukkal az aláírók egy folyamatában már jól működő szakmai együttműködésnek kívánnak olyan hosszútávú formát adni, amely további szervezet létrehozását, és ennek finanszírozására újabb állami források bevonását nem igényli.

Az intézmények a megállapodás keretében - egymás szuverenitásának tiszteletben tartása mellett - kiemelt célnak tekintik a hazai zenei élet fejlesztését és a tehetséggondozást.

Programtervezési kérdésekben közép- és hosszútávon egyeztetnek, figyelembe véve egymás egyedi profilját, a sajátos hangsúlyok és képességek megtartásával szerkesztik műsorukat, hangolják össze kínálatukat. Támogatják egymást a magyar zenei élet nemzetközi bemutatásában,  hazai és nemzetközi koprodukciókat hoznak létre, illetve általános szakmai témákban közös álláspontot alakítanak ki.

A hosszútávú szakmai együttműködés másik fontos közös ügye a kulturális turizmus fokozottan vonzó célpontjává tenni Budapestet és Magyarországot, ebben a témakörben számítanak a Magyar Turizmus Zrt. szaktudására, akivel az elmúlt időszakban kitűnő partneri viszony alakult ki.

***

Nyerj jegyet a Müpába!

Küldd el válaszodat az alábbi kérdésre:

Ki énekelte Tannhäuser szerepét a 2012-es bemutatón a Müpában?

A válaszokat beküldők között jegyeket sorsolunk ki a Müpában megrendezésre kerülő Wagner: Tannhäuser programra (2014.06.20.).

A megfejtéseket 2014.06.11-én 09:00 óráig várjuk a haraszti.barbara@origo.hu e-mailcímen. A tárgyba ezt írd: Figaro_ Tannhauser0620.

A megfejtés mellett telefonos elérhetőséget is írj a levélbe. A kisorsolt játékosokat a megadott elérhetőségeken értesítjük, a jegyeket személyesen vehetik át a nyereményjáték szabályzatban ismertetett módon.

A játékosok a játékban való részvétellel, azaz a megfejtés e-mailen való elküldésével elfogadják a lenti nyereményjáték szabályzatot.

A nyereményjáték szabályzatot itt olvashatod.