Augusztus 13-19. között ötödik alkalommal rendezik meg a Kaposfestet (Kaposvári Nemzetközi Kamarazenei Fesztivál), amelyen idén is világsztárok lépnek színpadra. A fesztivál művészeti vezetője Kokas Katalin hegedűművész.

A Kaposfestet 2010-ben azzal a céllal hozták létre Kaposváron, hogy megteremtsék a kamarazene és a klasszikus zene egyedi hangulatú, nemzetközi színvonalú eseményét. Az “élvezet szabadsága” jegyében a szervezők szabadon válogatnak a klasszikus zene legnagyobb darabjai közül a reneszánsztól egészen a kortárs magyar kamarazenéig, és több olyan művész lép fel a Szivárvány Kultúrpalota színpadán, aki amúgy ritkán hallható Magyarországon.

Az idei nagy nevek: Thomas Dunford, José Gallardo, Szergej Nakarjakov, Latica Honda-Rosenberg, Kokas Katalin, James Boyd, Jan-Erik Gustafsson, Amadinda Ütőegyüttes, Rados Ferenc, Kocsis Zoltán, Anna-Liisa Bezrodny, James Boyd, Marc Coppey, Oleg Kogan, Alina Ibragimova, Alina Pogostkina, Kokas Dóra, Kelemen Barnabás

Az eddigi fesztiváloknak több tízezer látogatója volt, így a szervezők idén is közel 15 000 érdeklődőre számítanak. A Kaposfest programja már olvasható a fesztivál honlapján.

Kokas Katalinnal tavaly készítettünk interjút.