Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Jonas Kaufmanné a legjobb szólólemez

Jonas Kaufmann

Az 1977 óta minden évben odaítélt Gramophone-díjak az elmúlt 12 hónap komolyzenei lemeztermésének legjobbjait, illetve a kiemelkedő egyéni teljesítményeket ismeri el számos kategóriában.

0 Tovább

Oscar-díjat kapott a Zeneakadémia

A Zeneakadémia arculata 2014-ben elnyerte a design Oscar-díjnak is nevezett Red Dot Awardot. Az új intézményi imázs több mint hétezer pályázat közül nyerte el a 24 tagú nemzetközi zsűri tetszését. Szabó Stein Imre kommunikációs igazgatóval beszélgettünk.

1 Tovább

Fischer Iván: Nagy szükségünk van Európára

A Budapesti Fesztiválzenekar (BFZ) és a Művészetek Palotája (Müpa) másodszor rendezi meg közösen a Bridging Europe - Európai Hidak művészeti fesztivált szeptember 10 és 16. között, ahol ezúttal a német kultúra kerül reflektorfénybe. Egy fesztivál, ahol egyszerre találkozhat Brahms és Tony Lakatos zenéjével.

0 Tovább

Itt nincsenek sznobok

Minden zenész boldog lehet, ha ilyen válogatott közönsége van. Egy hét alatt tizennégy komolyzenei koncertet hallgatnak meg az emberek. Itt nincsenek sznobok. Itt csak zeneszeretők vannak, mert ennyi koncertet más nem hallgat meg. Ennek a fesztiválnak nem a zeneművek, hanem az előadások állnak a középpontjában. Videó.

0 Tovább

Szuper az idei Kaposfest

Zajlik a Kaposfest (Kaposvári Nemzetközi Kamarazenei Fesztivál), amelyen idén is világsztárok lépnek színpadra. A fesztivál művészeti vezetője Kokas Katalin hegedűművész. Fazekas Gergely zenetörténész mesél az elhangzó művekről. A Kapofestről jelenti tudósítónk. Videó.

0 Tovább

Wagner is azt üzente: szeretkezz, ne háborúzz!

Fotók: Művészetek Palotája / Posztós János

Iréne Theorin és Egils Silins

Két dolgot értettem meg az idei Wagner-napokon, A walkür és Az istenek alkonya előadásán. Az egyik, hogy a tetralógia főszereplője nem Siegfried, hanem Brünnhilde. A másik, hogy a Wagneri deklamációt lehet "szépen" is énekelni.

3 Tovább

Beugró szuperbasszista a Budapesti Wagner-napokon

A Rajna kincse / fotók: Pető Zsuzsa - Művészetek Palotája

Kilenc éve minden júniusban a német operakultúráé a főszerep a Müpában: szűk két héten át a Wagner-életmű világhírű tolmácsolóinak ad otthont a "Duna-parti kis Bayreuth". A nibelung gyűrűje ciklus június 12-től négy egymást követő napon hallható. Június 20-án és 22-én Wagner legromantikusabb zenedrámája, a Tannhäuser kerül műsorra, címszerepben a világhírű amerikai hőstenorral, Stephen Goulddal.

0 Tovább

Hogy Izrael megmutassa szebbik arcát

Arthur Rubinstein nem igazán szerette a zongoristaversenyeket. Ennek ellenére hozzájárult, hogy az egyiket róla nevezzék el. 40 évvel ezelőtt rendezték meg az első Rubinstein-versenyt Izraelben, amely azóta is a legendás művész szellemiségét követi.

0 Tovább

Jubilál a Kaposfest

Augusztus 13-19. között ötödik alkalommal rendezik meg a Kaposfestet (Kaposvári Nemzetközi Kamarazenei Fesztivál), amelyen idén is világsztárok lépnek színpadra. A fesztivál művészeti vezetője Kokas Katalin hegedűművész.

0 Tovább

Eötvös Péter CD-jét is díjazták

Eötvös Péter / Fotó: Marco Borggreve

Koncertfelvételek kategóriában nyerte el az ICMA díját az a CD-felvétel, amelyen Bartók II. hegedűversenyét, Eötvös Seven című művét és Ligeti Hegedűversenyét szólaltja meg a Frankfurti Rádió Szimfonikus Zenekara és Patricia Kopatchinskaja hegedűművész Eötvös Péter vezényletével.

0 Tovább
«
123

figaro

blogavatar

„A zene nem szentimentális szellemidézés, hanem aktív társadalom- és civilizációkritika.” Patricia Kopatchinskaja

Utolsó kommentek