Eötvös Péter / Fotó: Marco Borggreve

Koncertfelvételek kategóriában nyerte el az ICMA díját az a CD-felvétel, amelyen Bartók II. hegedűversenyét, Eötvös Seven című művét és Ligeti Hegedűversenyét szólaltja meg a Frankfurti Rádió Szimfonikus Zenekara és Patricia Kopatchinskaja hegedűművész Eötvös Péter vezényletével.

Az év felvétele díjat Riccardo Chaillynak ítélték oda, aki Brahms szimfóniáit rögzítette CD-re a Lipcsei Gewandhaus Zenekarral a Decca kiadásában. 

Andreas Staier német zongora- és csembaló művész lett az év művésze, Adrien Boisseau francia brácsás az év fiatal művésze. 

A szombat este rendezett ünnepségen különdíjat kapott a SWR Szimfonikus Zenekar, és CD-és DVD-kategóriában 16 produkciót jutalmaztak. A győztesek listáját itt olvashatja.

Az International Classical Music Awards független és nemzetközi klasszikus zenei díj. A zsűriben zenekritikusok, zenei szaklapok, zenei rádiók és online szolgáltatók szerkesztői vesznek részt.

A Budapesti Tavaszi Fesztiválon hallhattuk a mester DoReMi 2. hegedűversenyét.

Kritikánkat itt olvashatja.

Forrás: MTI

***

Nyerj jegyet a Zeneakadémiára!

Küldd el válaszodat az alábbi kérdésre:

Hogy hívják az Eötvös Péter díjazott lemezén közreműködő hegedűművészt?

A válaszokat beküldők között jegyeket sorsolunk ki a Zeneakadémián megrendezésre kerülő Kocsis Zoltán és a Nemzeti Filharmonikus Zenekar programra (2014.04.25. 19:30).

A megfejtéseket 2014.04.21-én 12:00 óráig várjuk a haraszti.barbara@origo.hu e-mailcímen. A tárgyba ezt írd: Figaro_Kocsis.

A megfejtés mellett telefonos elérhetőséget is írj a levélbe. A kisorsolt játékosokat a megadott elérhetőségeken 2014.04.21-ig értesítjük. A jegyeket 2014. április 22-ig 9:00-15:30-ig az Origo Zrt. épületében (1073, Budapest, Dob utca 76-78.) lehet átvenni.

A játékosok a játékban való részvétellel, azaz a megfejtés e-mailen való elküldésével elfogadják a lenti nyereményjáték szabályzatot.

A nyereményjáték szabályzatot itt olvashatod.